От Дамаск обявиха в четвъртък, че отхвърлят категорично плана на

...
От Дамаск обявиха в четвъртък, че отхвърлят категорично плана на
Коментари Харесай

Дамаск не признава сделката между САЩ и Турция

От Дамаск оповестиха в четвъртък, че отхвърлят изрично проекта на Съединени американски щати и Турция за определяне на зона за сигурност в Северна Сирия, като упрекнаха сирийските кюрди за предлагането, съобщи AFP.
" Сирия изрично и твърдо се опълчва на съглашението сред американските и турските окупанти за установяването на така наречен " зона за сигурност " в Северна Сирия ", съобщи източник от държавното управление пред държавната организация САНА.
„ Сирийските кюрди, които одобриха да се трансфорат в средство в този нападателен американско-турски план, носят историческа отговорност за това “, прибавя източникът, отбелязва още организация " Фокус ".
Припомняме, че по-рано стана ясно, че Турция и Съединени американски щати се договориха да основат координационен център за взаимни интервенции, както и плануваната зона за сигурност в Северна Сирия.
Районът с широчина от 30 до 40 километра по продължение на сирийско-турската граница ще бъде следен от Анкара в съгласуваност със Вашингтон. Освен това членовете на кюрдските формирования ще би трябвало да изоставен тази територия и да предадат тежкото въоръжение. Всички тунели, позиции и укрепления, построени от тях в зоната за сигурност, ще бъдат унищожени.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР