От Daimler Buses си поставят за цел да предложат локално

...
От Daimler Buses си поставят за цел да предложат локално
Коментари Харесай

Mercedes пуска въглеродно неутрални автобуси във всеки сегмент

От Daimler Buses си слагат за цел да предложат локално въглеродно неутрални транспортни средства – с акумулатори и с водородни горивни кафези, във всеки сегмент до 2030 година Първоначалният фокус ще бъде върху главните пазари в Европа и Латинска Америка. До 2039 година на пазара в Европа ще се продават единствено локално въглеродно неутрални нови транспортни средства. В сегмента на градските рейсове в Европа задачата ще бъде достигната още през 2030 година

В допълнение към разширението на портфолиото си от СО2 неутрални рейсове, Daimler Buses ще усили и предлаганите от компанията услуги във връзка с цялостната електрическа инфраструктура за клиентите си. Това разгласи Тил Обервьордер, началник на Daimler Buses, на събитие в индустриалната база на производителя в Манхайм. Сред участниците в ивента бяха също Мартин Даум, ръководител на управителния съвет на Daimler Truck и доктор Волкер Висинг, федерален министър на цифровите технологии и превоза.

`Mercedes

По пътя към електрификацията на пътническия превоз от Daimler Buses възнамеряват да предложат първия напълно електрически междуградски рейс от 2025 година, а транспортни средства с водородно задвижване с горивни кафези - в края на това десетилетие. В сходство с двупосочната тактика на своята компания майка Daimler Truck, от Daimler Buses се концентрират върху създаването на рейсове с акумулатори и водород, защото това е единственият метод, по който те могат да предложат персонализирани решения с нулеви излъчвания за разнообразните потребности на своите клиенти.

За да разшири пробега на своя напълно електрически градски рейс Mercedes-Benz eCitaro, от 2023 година Daimler Buses ще го оборудва с атомна горивна клетка. По този метод към своето напълно електрическо продуктово портфолио в сегмента на градските рейсове, от Daimler Bus ще прибавят и транспортно средство с пробег до 400 километра. eCitaro Range Extender е планиран за градски рейс, като задвижващата система продължава да се основава на доста мощната акумулаторна батерия, до момента в който горивната клетка служи единствено за разширение на обсега, а не като главен източник на сила.
`Mercedes

В допълнение от края на 2022 година Daimler Buses ще предложат eCitaro с ново потомство високопроизводителни акумулатори. eCitaro е извънредно сполучлив модел на Daimler Buses, като към сегашния миг към този момент повече от 600 eCitaro рейса са в ежедневна приложимост при европейски клиенти на Daimler Buses. През 2021 година съвсем всеки втори новопродаден електрически градски рейс в Германия е създаден от Daimler Buses.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР