От БСП за България“ настояват вносителите да оттеглят предложението си

...
От БСП за България“ настояват вносителите да оттеглят предложението си
Коментари Харесай

БСП иска да бъде оттеглено споразумението със синдикатите в сектор енергетика

От „ Българска социалистическа партия за България “ упорстват вносителите да отдръпват предлагането си за плана на решение за одобрение на Споразумение сред министър-председателя, представители на Министерски съвет, народни представители и представители на синдикалните организации в бранш енергетика, подписано на 3 октомври 2023 година

Преди да сме почнали полемиката по тази точка, предлагам вносителите на плана на решение да отдръпват своето предложение за решение, съобщи Кристиан Вигенин от „ Българска социалистическа партия за България “. Според него този план за решение е неконституционен и самичък по себе си той планува одобрение на някакво неофициално съглашение, което не е в пълномощията на Народното събрание. В самия текст на съглашението има точки, които са по-скоро декларативни и други, които са директна интервенция в работата и пълномощията на изпълнителната власт, счита Вигенин. Той разяснява, че Народното събрание не може да си разреши да стигне „ следващото дъно “ в своята активност, по тази причина дават тази опция вносителите да го изтеглят, да се даде отмора, в която да се формулира нов текст, който може да бъде под формата и на декларация, само че никога не и решение по този начин, както е планувано през днешния ден.

В дневния ред на изключителното съвещание през днешния ден е план на решение за одобрение на Споразумение сред министър-председателя, представители на Министерски съвет, народни представители и представители на синдикалните организации в бранш енергетика, подписано през вчерашния ден. Вносители на проекторешението са народните представители Кирил Петков и Атанас Атанасов от „ Продължаваме Промяната – Демократична България “ и Делян Пеевски от Движение за права и свободи.

Няколко часа през вчерашния ден министър председателят Николай Денков, министри и депутати разговаряха в постройката на Народното събрание с представители на протестиращите миньори и енергетици. След срещата стана известно, че е било подписано съглашение от главните участници в полемиката, предава Българска телеграфна агенция.

По-рано през днешния ден Комисията по енергетика в Народното събрание одобри план на решение за одобрение на Споразумение сред министър-председателя, представители на Министерски съвет, народни представители и представители на синдикалните организации в бранш енергетика, подписано на 3 октомври.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР