От БСП са изпратили преписката по сигнала за т.нар. кумгейт

...
От БСП са изпратили преписката по сигнала за т.нар. кумгейт
Коментари Харесай

Йончева: Сигналът на БСП по кумгейт е изпратен в специализираната прокуратура

От Българска социалистическа партия са изпратили преписката по сигнала за така наречен кумгейт в Хасково в профилираната прокуратура. Това заяви представителят на ПГ на Българска социалистическа партия Елена Йончева пред публицисти в Народното събрание.

Тя напомни, че в края на 2017 година от левицата са изпратили документи в прокуратурата по така наречен скандал кумгейт. Днес са получили писмо, с което ги уведомяват, че преписката се изпраща в профилираната прокуратура. " Самият факт, че документите са изпратени там, значи, че ще бъдат разследвани висши длъжностни лица и че има задоволително обстоятелства, които пораждат основателни подозрения ", разяснява Йончева.

" Тези документи съдържат обосновани подозрения, че в община Хасково са се правили закононарушения. Че тези закононарушения са били осъществявани от група, която е усвоявала публични поръчки. Тази група беше наречена от регионалния ръководител на ГЕРБ Хасково " дрийм тийм ", сподели още Йончева.

Край нямат подправените вести от Елена Йончева, отговори в собствен брифинг в Народното събрание депутатът от ГЕРБ Делян Добрев. „ Имам един единствен въпрос към Йончева и тя би трябвало да отговори - съучастник ли е тя на Цветан Василев, имат ли те обща компания, имали ли са такава и имат ли все още ", разгласи той. „ Имам възприятието, че Йончева е най-големият експерт по подправените вести. Това е мое обосновано съмнение ", разяснява Добрев. „ Показа ли тя това разпореждане, което е размахвала в Народното събрание, да забележим дали въобще има нещо общо с казаното от нея ", попита депутатът от ГЕРБ.

„ Не съм го чел, само че съм уверен, че няма по какъв начин в него да написа това, което тя приказва, просто тъй като това не е истина. Това са следващите подправени вести и клюки ", съобщи Делян Добрев. „ Доста е несъответстващо да разясняваме подправени вести, само че очевидно задачата им е тъкмо това ", разяснява той.

„ Заведох дело против Елена Йончева още преди месеци. То сега се движи процесуално ", уточни депутатът. „ Има 16 разнообразни случая, в които тя ме е наклеветила, да не кажа набедила. Не съм сигурен дали днешното ѝ изявление не е набеждаване, това ще го ревизират юристите. Ще прибавя и него като 17-и иск против нея ", сподели още той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР