От БСП поискаха утре да бъдат изслушани министърът на околната

...
От БСП поискаха утре да бъдат изслушани министърът на околната
Коментари Харесай

БСП искат изслушване на 4 министри заради жертвите в Бургаско


От Българска социалистическа партия желаеха на следващия ден да бъдат изслушани министърът на околната среда Нено Димов, на стопанската система Емил Караниколов, на вътрешните работи Валентин Радев и на районното развиване Николай Нанков поради жертвите в Бургаско, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Българска социалистическа партия упорства на следващия ден да бъдат изслушани четиримата министри за дейностите и бездействията на институциите, довели до жертвите в Бургаско, съобщи Жельо Бойчев пред публицисти. „ В този ден на печал, най-малкото, което можем да създадем е да желаяме информация по отношение на всички дейности или бездействия на български институции, довели до загубата на живота на четирима български жители “, сподели Бойчев.

Манол Генов уточни от своя страна, че Българска социалистическа партия приканва Министерство на стопанската система за законодателни промени, свързани с класификацията на евентуално рисковите язовири.

Той съобщи, че би трябвало да се създадат промени в Закона за водите и наредбите, които употребява Държавната организация за метрологичен и механически контрол, с цел да се направи тази подредба.

„ Един от наболелите въпроси сега в действителност е обвързван с ДАМТН, защото има пропуск в законодателството. Имаме подредба на язовирите като евентуални и рискови. Става въпрос за тези, които са над 50 хиляди кубика. В случая с Бургас имаме 7 язовира, представляващи каскада. Всеки от язовирите независимо не съставлява евентуална заплаха, само че при интензивни превалявания за няколко денонощия, може нещо да се случи “, посочи Манол Генов.

Атанас Костадинов от Българска социалистическа партия изрази мнение, че липсва съгласуваност сред институциите, която се оказала съдбовна. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР