От БСП поискаха премиерът Бойко Борисов да информира депутатите за

...
От БСП поискаха премиерът Бойко Борисов да информира депутатите за
Коментари Харесай

БСП поиска да знае защо премиерът повика за консултации посланик Бойко Коцев

От Българска социалистическа партия желаеха министър председателят Бойко Борисов да осведоми депутатите за аргументите да повика за съвещания българския дипломат в Русия Бойко Коцев. От ГЕРБ обявиха, че би трябвало да се изяснят всички обстоятелства по случая Скрипал и тогава страната ни да вземе своето решение. Обединените патриоти пък считат, че би трябвало да бъде призован съдружен съвет по тематиката.

България ясно е изразила взаимност към Англия по време на съвещанието на Европейския съвет, в което взе участие министър председателят Бойко Борисов, обявиха от ГЕРБ.
Цветан Цветанов - ръководител на ПГ на ГЕРБ: Премиерът поставя оптимални старания, с цел да могат да се изяснят всички вероятни обстоятелства и тогава към този момент държавното управление да вземе съответното решение. Аз мога да кажа, че България би трябвало да бъде солидарна с евроатлантическите страни, тъй като това е гаранция за нашия суверенитет и нашия триумф.Емил Радев - евродепутат от ГЕРБ-ЕНП: Някои от страните членки отзоваха своите посланици, други на процедура експулсираха дипломати на Русия. Нека да се види какво ще се потвърди оттук насетне, аз мисля, че тогава ще има координирани дейности сред страните членки.
От Българска социалистическа партия подчертаха, че досега не са видeли доказателства, че Русия е забъркана директно в тази ситуация Скрипал. От ляво се надяват държавното управление да не работи под външен напън при вземането на решение.
Кристиан Вигенин - Българска социалистическа партия " Наистина сме обезпокоени от разрастващата се дипломатическа рецесия, може да я назовем дипломатическа война. Очакваме повече информация от министър-председателя за аргументите да извика за съвещания българския дипломат в Москва. Не сме задоволени от непоследователната позиция на българското държавно управление, тъй като последните дни станахме очевидци на разнопосочни изказвания и дейности на външния министър, на министър-председателя.Това в такава обстановка най-малкото основава опасности и за страната.
Според водача на Атака политиците не би трябвало да позволяват непремерени дейности, тъй като това би навредило на българските ползи.
Волен Сидеров - ръководител на ПГ на Обединените патриоти: До момента ние водим уравновесена политика, за което аз приветствам министър-председателя, не ме интересува кой какво ще каже, че го лаская или не, това е вярната политика. В този случай България би трябвало извънредно точно, просто на доста прецизни аптекарски везни да поддържа салдото в връзките - т.е. не би трябвало да се бърза с внезапни придвижвания, не би трябвало да се вършат дипломатически ходове, отзоваване на посланици и впрочем.Знам, че има напън извън, само че претекстът да не вършим внезапни придвижвания е, че този случай не е обяснен до дъно.Валери Симеонов - вицепремиер по икономическата и демографската политика: То постоянно има някакъв напън, де, само че мисля, че България има почтена позиция сега, уравновесена.
От Воля също дефинираха като вярна българската позиция.
Веселин Марешки - ръководител на Воля: Народът го е споделил - бързата кучка слепи ги ражда. Така че краткотрайната позиция за това, че към този миг без всевъзможни доказателства какво се е случило да не подхващаме ходове е безусловно вярно.
И ръководещите, и опозицията чакат обстоятелствата от следствието по случая " Скрипал ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР