От БСП поискаха Емил Христов от ГЕРБ да си подаде

...
От БСП поискаха Емил Христов от ГЕРБ да си подаде
Коментари Харесай

БСП поиска оставката на Емил Христов заради скандала с хората с увреждания

От Българска социалистическа партия желаеха Емил Христов от ГЕРБ да си подаде оставката като зам.-председател на Народното събрание, откакто през вчерашния ден хора с увреждания не бяха позволени до Народното събрание. 

" Оставката на Христов е единственият отговор на политик, който носи отговорност за неуспеха в политиката на ГЕРБ – в случай че не я подаде, ще я желаяме ", сподели от парламентарната естрада Антон Кутев от Българска социалистическа партия. Социалистът разясни, че от партията на Нинова са били единствените в Народното събрание, които са се съгласили да се видят с хората и са предложили това да стане в Народното събрание. Групата от представители на протестиращите обаче не беше позволена. 

Кутев разкритикува днешното опрощение на Христов, в което зам.-председателят на Народното събрание изясни, че грешката е на защитата. " Не става въпрос за неточност на защитата, а за политическо държание на ръководещите на безхаберие към потребностите на хората с увреждания ", сподели социалистът. Той акцентира, че още през вчерашния ден е предизвестил и хораната, и самия Христов, че в случай че хората не влязат, ще стане скандал.  

" Не помръднахте, до момента в който не надушихте, че става скандал. И тук се включи Борисов, разреван ", обърна се Кутев към депутатите от ГЕРБ.

Социалистите обясниха, че задачата на провалилата се среща е била организаторите на митинга да представят на депутатите оферти за законодателни решения в обществената област.

" За част от тях светът ще свърши преди да падне Бойко Борисов, вие носите отговорност за техния живот. Вие трябваше да ги поканите, с цел да им дадете вяра. Вчера те твърдяха, че системата ги убива и никой не излезе да ги пита какво имат потребност. Има доста хора, против които българското общество е незаслужено и грубо, само че хората с увреждания са най-онеправданите и измъчени от системата. Тях системата ги убива в най-директния смисъл. Тук няма място за хиперболи ", изясни той. 

Малко по късно от ГЕРБ дадоха отговор на настояването за оставка и оповестиха, че настояването основава настъпателност към Народното събрание и депутатите. От партията на Борисов казаха и какво са създали за хората с увреждания през последните години - повече пари в бюджета, работни групи и законопроект, които обаче още не са признати, тъй като от ГЕРБ желаят по тях да има публичен консенсус.

Цветанов дефинира думите на Българска социалистическа партия като " безусловно несъстоятелни тези, които не дават отговор на истината ". Той сподели още, че ще продължи да е с протегната ръка към опозицията, само че единствено когато тя е градивна. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР