От БСП подкрепяхме дерогацията, защото това осигуряваше стабилност на енергийния

...
От БСП подкрепяхме дерогацията, защото това осигуряваше стабилност на енергийния
Коментари Харесай

БСП и ИТН искат да се изясни дали правителството е подпомагало „Лукойл“ да нарушава дерогацията

От Българска социалистическа партия подкрепяхме дерогацията, тъй като това осигуряваше непоклатимост на енергийния пазар освен на Балканите, само че и в други страни, съобщи Драгомир Стойнев от Българска социалистическа партия. Той изясни, че в случай че някой е нарушавал дерогацията и е правил далавери, е належащо да има следствие.

„ За страдание част от сглобката настояват, че представители на държавното управление са се облагодетелствали по отношение на съществуването на тази дерогация. Дали държавното управление е подпомагало „ Лукойл “ да нарушава дерогацията, би трябвало да се обясни “, настоя той.

За Българска социалистическа партия е притеснително, че нещо, което трябваше да служи и подкрепя само българската стопанска система, се употребява за нерегламентирана облага. Поставяме се в една много неприятна обстановка, виновност за която има само и единствено актуалното държавно управление, счита Стойнев.

Павела Митева от Има Такъв Народ уточни, че откакто Европейска комисия ни е дала опция дерогацията да остане, би трябвало да се възползваме.

„ Ако са разкрили някакви нарушавания, те би трябвало да се проверяват. Към момента нямаме информация, щом Европейска комисия прави следствие, дано открият. Ако има забъркани лица в схеми, те би трябвало да се глобяват “, съобщи тя и настоя да се изчакат инспекциите.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР