От БСП отново внасят предложение - депутатските заплати и тези

...
От БСП отново внасят предложение - депутатските заплати и тези
Коментари Харесай

​От БСП отново внасят предложение за намаление на депутатските заплати

От Българска социалистическа партия още веднъж внасят предложение - депутатските заплати и тези на политическия хайлайф - президент, министър председател, министри, омбудсман, съдии - да се понижат с 543 лв.. Това е нарастването, което се натрупало в последните две години от работата на този парламент.

Корнелия Нинова ще предложи да се промени формулата, по която се образува възнагражденията - то да е три пъти минималната работна заплата, а не както в този момент - три пъти междинната.
Корнелия Нинова - ръководител на Българска социалистическа партия: На кого в България за този интервал заплатата е пораснала с 18% или пенсията. Икономически въпрос - къде по света заплата се дефинира по този метод - автоматизирано да нараства, без оглед на продуктивност на труда, на резултат от този труд и така нататък Въпрос е даже и на трудовото право. Заплатата е въпрос на контракт сред шеф и служащ. Нашият шеф е народът. Питам сътрудниците от другите парламентарни групи - вашите гласоподаватели, работодатели - съгласни ли са с това,което се случва. Автоматично на всеки три месеца да ни порастват приходите, съгласно междинната заплата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР