От Бразилската футболна федерация осъдиха вандалските действия на хиляди хора,

...
От Бразилската футболна федерация осъдиха вандалските действия на хиляди хора,
Коментари Харесай

Бразилската футболна федерация осъди хулиганите с националната фланелка

От Бразилската футболна федерация осъдиха вандалските дейности на хиляди хора, които през вчерашния ден щурмуваха основни държавни здания в столицата. Те са поддръжници на някогашния президент Жаир Болсонаро и не одобряват резултатите от последните избори за държавен глава, които дефинираха Лула да Силва да заеме поста. Сградите на Конгреса и Върховния съд на страната, както и президентският замък бяха атакувани и разрушени в неделя.

Множество от участниците в митингите бяха с фланелки на националния футболен отбор, което докара до реакция от управлението на централата.

“Екипът на националния тим на Бразилия е знак на наслада за нашите сънародници. Това въплъщава любовта и поддръжката към страната ни. Бразилската футболна федерация е демократична и непартизанска конструкция. Насърчаваме носенето на тениската за обединяване, а не делене на бразилците. В тази връзка федерацията изрично осъжда потреблението на националната фланелка във вандалски и антидемократични дейности ”, се споделя в позицията на централата.

Поне 400 души от нападателите към този момент бяха задържани.

Бъди част от " Домът на почитателите ”, играй и печели със Sportal.bg.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР