От БФС поздравиха треньора Стефан Грозданов по случай рождения му

...
От БФС поздравиха треньора Стефан Грозданов по случай рождения му
Коментари Харесай

БФС поздрави легендарен треньор

От БФС поздравиха треньора Стефан Грозданов по случай рождения му ден. Опитният експерт през днешния ден става на 77 години.

Ето какво гласи известието на футболното управление:

" Днес 77-и рожден ден чества огромният български футболист и треньор Стефан Грозданов. Той е роден на 13 март 1946 година в София, а дейната си кариера започва в столичния Спартак. Цели седем сезона прекарва с екипа на Етър, за който изиграва 166 мача за състезание, преди да премине в Балкан (Ботевград).

Като треньор работи в детско-юношеската школа на Левски, след това е шеф на ДЮШ на кипърския гранд Омония, а в родното състезание е отпред на Бдин, Хебър, Септември (София), Велбъжд, Спартак (Варна), Левски, Локомотив (София), Пирин и Монтана. Със столичните " железничари " реализира рекордните осем следващи срещи без загуба в европейските шампионати, бронзов медалист в две следващи акции в Първа лига.

Избран е за първи ръководител на Асоциацията на футболните треньори в България, част от техническия комитет към БФС. Страстта към футбола предава и на синовете си - Божил Грозданов е дълготраен тийм управител на мъжкия народен тим на България, а Йордан има интервал като пресаташе на централата.

Българският футболен съюз честити празника на огромния Стефан Грозданов и му пожелава здраве и шанс ".
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР