От Българския Национален Съюз изпратиха до Varna24.bg изявление по повод самоубийството

...
От Българския Национален Съюз изпратиха до Varna24.bg изявление по повод самоубийството
Коментари Харесай

БНС след самоубиството в сградата на ДАНС: Емил живееше в тежко социално положение

 От Българския Национален Съюз изпратиха до Varna24.bg изказване по повод самоубийството на Емил Крумов в постройката на ДАНС през вчерашния ден. Публикуваме го без редакторска интервенция:

" От медиите научихме шокиращата вест, че някогашният член на Български Национален Съюз Емил Крумов се е самоубил в постройката на ДАНС. За няколко години Емил бе член на Организацията, само че преди към 8 години се отдръпна от активността й, въпреки на хартия да остана член. За своето отдръпване той не съобщи ясна причина, само че след гибелта на майка му, очевидно стартира да се затваря в себе си и да се изолира от околния свят. За страдание не откликваше и на нашите опити да влезем в контакт с него. Въпреки това днешната вест бе безусловно изненадваща за нас и нямаме пояснение за това. Можем само да спекулираме за претекстовете за една толкоз последна постъпка. Но бе факт, че Емил живееше в тежко обществено състояние и мъчно преживяваше като дълготраен чиновник на БДЖ. Дълбоко съжаляваме, че е решил да отнеме живота си и все пак, ще го запомним като добродушен човек, прецизен и правилен във взаимоотношенията си с близките и откровено обичащ България.

Не сме сигурни, за какво се е наложило Емил да бъде привикан на разпит, въпреки от години да не е деен като член на БНС. Как той го е приел и какво връзка е водил със чиновници на ДАНС, той не е споделял с нас. Призоваваме всики виновни институции да извършат обширно следствие, което да откри аргументите и претекстовете, довели до тази покруса. Резултатите би трябвало да са обществено известни, с цел да бъдат избегнати всички спекулации и подозрения, които неизбежно се пораждат при такова стичане на събитията. Ще следим с внимание развиването на следствието.

Ние не одобряваме самоубийството нито като излаз от сложна житейска обстановка, още по-малко като израз на политическа позиция. Надяваме се този драматичен случай да не бъде употребен недобросъвестно от проверяващите органи, извършващи прокурорската инспекция против Български Национален Съюз ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР