От българската страна на границата, където беше застрелян граничния полицай

...
От българската страна на границата, където беше застрелян граничния полицай
Коментари Харесай

Граничарят Петър Бъчваров е застрелян с ловна пушка

От българската страна на границата, където беше убит граничния служител на реда Петър Бъчваров, проверяващите са намерили няколко гилзи, оповестява Българска национална телевизия.
От тях по предварителни данни се допуска, че е стреляно с ловна пушка, само че след експертиза ще се разбере тъкмо какво оръжие е употребявано.
Около 20.35 ч. в понеделник вечерта незнаен стреля по наряд на " Гранична полиция " и военнослужещ, който охранява границата в региона на село Голям Дервент. На метри от селото е граничната вадичка, където се е случил случаят.
Сигнал за него е подаден нощес, когато неустановено лице стреля по взаимен наряд на " Гранична полиция " и военнослужещ, които извършват служебните си отговорности по защита на границата. След стрелбата граничният служител на реда е прострелян и умира на място, а военнослужещият съумява да се отдръпна от мястото. Натам са ориентирани и други екипи, които охраняват границата.
По непотвърдена информация става дума за престрелка с мигранти или трафиканти. Извършителите са избягали.
По-рано тази заран министърът на защитата Димитър Стоянов разяснява, че има информация, че военнослужещият не се е отдръпнал, а е взел нужната позиция като се е прикрил, само че това предстои на инспекция. " Прекалено рано е да разясняваме каквато и да е догадка. Бил е заплашен животът му откакто е бил патрулна двойка с граничния служител на реда ", съобщи Стоянов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР