От българската страна на границата, където беше застрелян граничния полицай

...
От българската страна на границата, където беше застрелян граничния полицай
Коментари Харесай

Откриха гилзи на мястото, където е убит полицай Бъчваров

От българската страна на границата, където беше убит граничния служител на реда Петър Бъчваров, проверяващите са намерили няколко гилзи.

От тях по предварителни данни се допуска, че е стреляно с ловна пушка, само че след експертиза ще се разбере тъкмо какво оръжие е употребявано, заяви Българска национална телевизия.

Около 20.35 ч. в понеделник вечерта незнаен стреля по наряд на " Гранична полиция " и военнослужещ, който охранява границата в региона на село Голям Дервент. На метри от селото е граничната вадичка, където се е случил случая.

Сигнал за него е подаден нощес, когато неустановено лице стреля по взаимен наряд на " Гранична полиция " и военнослужещ, които извършват служебните си отговорности по защита на границата. След стрелбата граничният служител на реда е прострелян и умира на място, а военнослужещият съумява да се отдръпна от мястото. Натам са ориентирани и други екипи, които охраняват границата.

По непотвърдена информация става дума за престрелка с мигранти или трафиканти. Извършителите са избягали.

По-рано тази заран министърът на защитата Димитър Стоянов разяснява, че има информация, че военнослужещият не се е отдръпнал, а е взел нужната позиция като се е прикрил, само че това предстои на инспекция. " Прекалено рано е да разясняваме каквато и да е догадка. Бил е заплашен животът му откакто е бил патрулна двойка с граничния служител на реда ", съобщи Стоянов.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР