От Българската петролна и газова асоциация (БПГА) заявиха в специална

...
От Българската петролна и газова асоциация (БПГА) заявиха в специална
Коментари Харесай

БПГА подкрепи правителството срещу сивата икономика

От Българската петролна и газова асоциация (БПГА) обявиха в специфична декларация, че изцяло поддържат напъните на държавното управление за битка със сивата стопанска система.

" По мотив на въвеждането на системата за противопоставяне на контрабандата на горива в страната, членовете на Българската петролна и газова асоциация декларират, че изцяло поддържат напъните на държавното управление за битка с незаконните практики и сивия бранш в нашия отрасъл. Пожелаваме триумф на държавните контролни органи и чакаме резултатите от работата на системата да бъдат обявявани при цялостна бистрота ", се споделя в документа.

В него се акцентира още:

" Още един път подчертаваме, че легалните оператори в бранша постоянно са били за спазването на буквата на закона и за чиста пазарна среда.

БПГА приветства изрично декларираната от държавното управление политическата воля за изсветляване на един структуроопределящ за българската стопанска система бранш. За първи път се поставят решителни старания за справяне с контрабандния импорт на горива в България, което е в полза на всички български данъкоплатци. В същото време считаме, че това е единствено първата крачка в вярната посока като основна част от работата занапред следва. За да имат ограниченията против сивата стопанска система в бранша на течните горива цялостен резултат, е належащо да се реализира повсеместен надзор върху целия път на горивото – от входа на страната до колонките на бензиностанциите. Наблюдението би трябвало да обхване всички бази, рафинериите и данъчните хранилища на територията на страната, както и да се реализира връзка с Българската акцизна централизирана осведомителна система (БАЦИС) и системата на Националната организация за приходите. Само тогава можем да отчетем добър резултат както за българската хазна, по този начин и за конкурентната среда в страната.

Членовете на Българската петролна и газова асоциация още един път декларират цялостната си поддръжка за всички дейности на страната, които имат за цел секване на незаконната търговия с горива. Асоциацията ще спомага по всевъзможен метод на тези старания. "
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР