От Българската хотелска и ресторантьорска асоциация (БХРА) настояват за спешна

...
От Българската хотелска и ресторантьорска асоциация (БХРА) настояват за спешна
Коментари Харесай

БХРА иска среща с премиера заради искане на НАП за връщане на помощи

От Българската хотелска и ресторантьорска асоциация (БХРА) упорстват за незабавна среща с премиера Кирил Петков. Поводът е настояването на Национална агенция за приходите огромна част от притежателите на заведения да върнат получените Covid помощи с начислени лихви .

От БХРА настояват, че парите са отпускани при прецизно използване на критериите , наложени и следени от приходната организация.

Според заместник-председателя на Асоциацията Златко Златанов, в случай че има нарушавания, да се ревизира и приходната организация, защото тя е администрирала и направлявала този развой „ в случай че фактически има нарушаване, ние не желаеме да си играем на балък и хитрец, да ги назоват кои са “.

От сектора не са съгласни „ около сухото да гори и мокрото “.

 Снимка: БХРА

Златко Златанов е и ръководител на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите за Велинград и Западните Родопи.

„ Бяхме с доста огромни упования, с доста огромна вяра, че всичко ще бъде правилно. Обаче в този момент сме в един обаян кръг , тъй като се вършат такива дейности, които ние седим и мислим за какво се случва това, като няма никаква логичност. За какво се вършат проверки, като са утвърдени от комисии, утвърдени са от представители на Национална агенция за приходите ? Защо е това нещо? Ние недоумяваме какво се е случило “, разяснява Златанов пред БНР.

Собствениците на заведения подозират, че това е и метод за ограничение на бизнеса до идващите стратегии за подкрепяне предвид на пандемията и високите сметки за ток и газ. От сектора считат претенциите за връщане на пари за целенасочена акция, която цели да настрои обществото против бизнеса и да пречупи настояванията за незабавна интервенция на страната в комплицираната за всички обстановка.

„ Голяма част са дали своят вот за тях, почват сега да ги ненавиждат, тъй като не виждат логичност във всичко това. Ако има злоупотреби, в случай че има нарушавания , дано се уведоми обществото. Нека се потвърди това и никой няма да гъгне. Нека да санкционират отговорните на всички места . Но методът, по който го вършат, не е верен “, сподели още Златко Златанов.

 Снимка: Община Велики Преслав

Заради неналичието на изясненост бизнесът стартира да се радикализира , предизвестяват от ресторантьорския отрасъл.

„ Всеки ден имаме заседания онлайн. Всеки ден желаят война, желаят въстание , не може да си визиите. Защото няма накъде. Няма ограничения за подкрепяне на бизнеса, действително нищо не сме получили, действително нищо. В момента бизнесът страда ужасно доста не от пандемията, а от цената на тока и на газа . (…)Едни са се предали, оповестили са за обмен. Други имат някаква мазнинка, която са я поставили някъде нещо да вършат, няма да го вършат, с цел да могат да устоят. С тези темпове, с които върви това нещо, аз споделям, че повече от два месеца в сектора никой няма да издържи . “

„ Искаме среща с премиера, да забележим какво му е в главата на него, по какъв начин ги мисли той тези неща, той желае да ни унищожава “, уточни Златко Златанов.

Не единствено нашият отрасъл, всичко е на колене “, безапелационен е той.

Всичко в този момент е мрак. Така туризъм не се прави . “
Повече по тематиката чуйте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР