От Българската асоциация за енергийна сигурност /БАЕС/ споделят, че са

...
От Българската асоциация за енергийна сигурност /БАЕС/ споделят, че са
Коментари Харесай

Българска асоциация за енергийна сигурност: Текущата политика в сектора е разрушителна

От Българската асоциация за енергийна сигурност /БАЕС/ споделят, че са обезпокоени за бъдещето на енергийния бранш у нас, високите цени на електрическата енергия и нейния недостиг . По този мотив Димитър Дойчев , който е представител на обединяването, съобщи, че са основали онлайн петицията „ Отлагане на отхвърли от въглища до 2049 година и правене на реален проект за преход към ВЕИ “ , която всеки, без значение от местоположението си, може да се подпише.

„ През 2021 година, миньори и техните фамилии събираха подписи за опазване на „ Марица Изток “. През септември тази година, същите миньори стачкуват, когато държавното управление разгласи отвод от въглища до 2030 година По-късно беше издигнат отът на съмнение поради бранш „ Енергетика “. Въпреки това държавното управление не слуша жителите си и се преценява с Европейски Съюз, игнорирайки действителността. Реалността е, че със затварянето на въглени електроцентрали, рискуваме да останем без електрическа енергия и да сме принудени да я закупуваме от други страни “, споделя Дойчев в писмо, публикувано до медиите.

Той счита, че преходът към възобновими енергийни източници е неминуем и прибавя: „ За България, където запасите от въглища са задоволителни единствено за 50-60 години, това е отлична опция. Обаче е належащо първо да пуснем нови зелени мощности и по-късно да затворим топлоелектроцентрали. А не противоположното. Правителството се задължава да затваря топлоелектроцентралите в продан на средства от Европейския фонд за развиване, само че не предлага други възможности. “

Целта на асоциацията е да съобщи на обществото, че настоящата енергийна политика е разрушителна . Това към този момент не визира единствено загубата на работни места за миньорите. Това не е за политици и опозиционери, които се пробват да провеждат прелом. Това визира всеки консуматор на електрическа енергия, прибавят от обединяването.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР