От автора на бестселъра Марио Ескобар на български език излиза

...
От автора на бестселъра Марио Ескобар на български език излиза
Коментари Харесай

Време за четене: „Библиотекарката от Сен Мало“ е разтърсваща истинска история за саможертва в името на книгите и любовта

От създателя на бестселъра Марио Ескобар на български език излиза – въодушевяващ роман за една непоклатима жена, чието самоуверено сърце и воля за живот блестят даже и в най-мрачните часове от историята на Франция.

Базиран на действителни събития, романът разказва ужаса на Втората международна война през очите на елементарна библиотекарка, подготвена да извърши невероятни неща в името на любовта и книгите .

Жослен и Антоан се срещат в книжарница и някъде там, измежду кожените гръбчета и аромата на хартия, сред двамата пламва красива обич, като че ли излязла от страниците на разказ. Любов, на която обаче ѝ е писано да бъде засенчена от непреклонно приближаващата война. Защото годината е 1939, а Хитлер преди малко е нахлул в Полша.

Скоро откакто се женят, Антоан е заставен да замине на фронта против немските нашественици, а Жослен – да остане в Сен Мало , с цел да отбрани обичаната си библиотека и посредством книгите да предложи разтуха и поощрение на жителите на китното градче.

След провалянето на Франция градът е трансфорат в непробиваема цитадела. Библиотеките са разграбени, а нацистите сформират специфичен лист със неразрешени книги, скъпи творби на изкуството и безчет други произведения, които са под опасност от кражба и заличаване.

 книга Сиела PR списък Издателство Сиела

Рискувайки да бъде задържана, Жослен съумява да укрие част от хартиените съкровища и по всякакъв начин търси способи да сътрудничи на Съпротивата. Едновременно с това младата жена обезверено чака да получи вести от брачна половинка си, който е отведен в концлагер. А единственият ѝ късмет да му помогне се оказва привидно благосклонен немски боец, на който Жослен би трябвало да избере дали да се довери или не.

Докато бомбите безмилостно падат и осъждат красивото крайбрежно градче на съсипия, измежду която като че ли и книгите, и хората са обречени, Жослен ще би трябвало да извърши задачата си и да запази душата на Сен Мало . Един град, който постоянно ще остане свободен – до момента в който има кой да поддържа огъня му в сърцето си.

е трогателен роман за две ориси, вечно свързани от любовта и литературата; роман за силата на човешкия дух и способността на думите да избавят. Ескобар вдъхва живот на окупирания град в шеметна и проницателна прозаичност , пресъздавайки историята на тези, които са жертвали всичко, с цел да се опълчват на несправедливостта.

 книга Сиела Издателство Сиела
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР