От август миналата година до сега са извършени над 10

...
От август миналата година до сега са извършени над 10
Коментари Харесай

Райски газ се продава свободно пет месеца след забраната

От август предходната година до в този момент са осъществени над 10 600 инспекции

Пет месеца откакто започнаха инспекциите против разпространяването и използването на божествен газ - по заведенията продажбата му продължава, оповестява. Междувременно Министерство на вътрешните работи разгласи профилирани акции към нощни заведения и игрални зали.

„ Тези инспекции не са инцидентни. Те започнаха на 5 август 2002 година, когато бяха признати промените в Закона за здравето, който регламентира продажбата на божествен газ в закрити пространства, както и продажбата му на лица, които не са навършили 18 години “, изясни старши комисар Васил Костадинов, шеф на ОД на МВР-Пловдив.

От думите му стана ясно, че тези инспекции ще бъдат непрекъснати. Те ще се вършат както в комерсиалните обекти,така и в увеселителните заведения. Последната такава инспекция е била преди към две седмици в известна пловдивска дискотека. В момента на продажба там са били открити 21 флакона с божествен газ и 23 балона, разясни още старши комисар Васил Костадинов.

Въпреки всичко се оказва, че не е мъчно да си купиш божествен газ на улицата или в заведение. В интернет има десетки разгласи.

„ Това, което ние можем да създадем, е да препратим тези сигнали към министерство на опазването на здравето, в случай че установяваме нарушавания по Закона за здравето “, изяснява Игнат Арсенов, шеф КЗП.

От здравното министерство споделят, че от август предходната година до в този момент са осъществени над 10 600 инспекции, като са издадени 69 наставления. Наложените санкции са едвам четири.

„ Ако се установи нарушаване по отношение на използването на божествен газ от малолетни лица, по най-бързият метод се открива контакт с родителите. Ако се открият нередности, защото това е противообществена демонстрация, малолетното лице може да се заведе на доклад. Следва работа с родителите и детето “, изясни и Дойко Иванов, контрольор към Детска педагогическа стая.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР