От Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) призоваха народните

...
От Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) призоваха народните
Коментари Харесай

Работодателите поискаха незабавно актуализиране на бюджета за 2021 г.

От Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) приканиха народните представители да стартират неотложно работа по актуализирането на бюджета за 2021 година Те напомнят, че предлагането за актуализиране на бюджета към този момент беше подкрепено от обществените сътрудници на съвещание на Националния съвет за тристранно съдействие. 

От актуализацията на бюджета зависи и предстоящата поддръжка за бизнеса, който би трябвало да обезпечи от своя страна предстоящите доходи, допълват работодателите.

„ Трябва да се подчертае дебело, че от продължаващата COVID-19 рецесия надалеч не страдат единствено браншовете, работата на които беше прекратявана на няколко пъти с административни заповеди. Кризата разрушава бизнеса освен на предприятията от туризма, хотелиерството и ресторантьорството. Тежко пострадаха редица браншове, изключително превоза. В проектите за актуализиране на бюджета даже са планувани известни средства за поддръжка на самолетните компании, проблемите на които до момента бяха подценявани като цяло. Но капризите на пандемичната рецесия, в комбиниране с немислимата цена на електрическата енергия за промишлени потребности, към този момент заплашват браншове, за които до момента въобще не е ставало дума “, акцентират от АИКБ.

От там дават като образец шивашката индустрия, електроинтензивните промишлености, които получиха тежък „ токов удар “, както и строителният отрасъл, който разчита на актуализацията на бюджета, с цел да получи вземанията си от страната. 

От АИКБ допълват, че резултатът от рецесията става все по-всеобхватен и помощта за бизнеса е извънредно наложителна. От актуализацията на бюджета зависят и ограничения, свързани със обществени разноски, като предстоящото нарастване на пенсиите, както и потребностите на опазването на здравето поради следващата вълна на COVID-19.

Още от ИКОНОМИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР