От Асоциация за защита на дребния и среден бизнес“ Бургас

...
От Асоциация за защита на дребния и среден бизнес“ Бургас
Коментари Харесай

Бизнесът в Бургас с предложения за спасителни икономически мерки

От „ Асоциация за отбрана на дребния и междинен бизнес “ Бургас излязоха с оферти за оцеляване на стопанската система в района. В писмо до кмета на града Димитър Николов и Общинския съвет се споделя: 
“Досега бяхме извънредно толерантни и поехме главната финансова тежест на рецесията, тъй като не желаем да нагнетяваме ненужно напрежение в тази тежка обстановка. Вярвахме, че както се работи навреме по повод преодоляване на болестта, бързо ще се предложат и съответни решения за справяне с икономическите последици от нея в кратковременен и дълготраен проект “.
От асоциацията натъртват на обстоятелството, че за морска община каквато е Бургас туризмът е от стратегическо значение . Неговият принос е основен за българската стопанска система и обезпечава над 12% от Брутният вътрешен продукт и повече от 11% от работните места в страната.
Предложенията, към които са се обединили членовете на асоциацията, са свързани с опцията част от средствата, които ще бъдат получени от Европейския съюз и преразпределяни от Министерски съвет и Българската банка за развиване, да бъдат ориентирани към общините.
Според предприемачите децентрализацията на средства ще разреши по-доброто им систематизиране и опцията да доближат до дребните предприятия и техните служащи.
Другото предложение е да се освободят от възнаграждение на такса за прилагане на тротоари, площади, улични платна и терени с друго предопределение и от възнаграждение цена на услугите за събиране и превозване на битови боклуци от преместваеми обекти лица, в интерес на които е издадено позволение за слагане на обекти по чл.56 от Закон за устройство на територията, както и притежателите на обекти по отменен член 120, алинея 4 от ППЗТСУ.
От „ Асоциация за отбрана на дребния и междинен бизнес “ Бургас упорстват да бъде приспаднат патентният налог за интервала на изключителното състояние на всички компании, които към този момент са го заплатили.
Има и предложение платената услуга „ Зелена зона “ да не бъде дейна до края на 2020 година. Според бизнеса това може да бъде поощрителна мярка към бургазлии, които посещават бургаския плаж.
От асоциацията декларират още: “Вярваме, че нашата отговорност като бизнес и политическа класа е да удържим на рецесията и с общи старания да запазим всяко допустимо работно място. Най-важно е подсигуряването на достойния живот на българските жители в тези тежки дни, които предстоят “.
Представителите на бизнеса се надяват, че в случай че бъдат признати посочените ограничения, ще се подсигурява икономическата непоклатимост в района.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР