От АПИ представиха пред представители на превозвачите ТОЛ системата, която

...
От АПИ представиха пред представители на превозвачите ТОЛ системата, която
Коментари Харесай

АПИ: ТОЛ системата тръгва от 1 март, план Б няма

От АПИ показаха пред представители на превозвачите ТОЛ системата, която се чака да тръгне от 1 март.
Проф. Олег Асенов и екип от специалисти от Националното тол ръководство направиха проява на опцията за пазаруване на маршрутна карта – предплатена услуга, която разрешава водачът да измине еднократно авансово деклариран маршрут.
Въпреки това превозвачите показаха опасенията си по време на срещата. Те остро подлагаха на критика, че ще заплащат за нещо, което го няма, настоявайки, че пътната инфраструктура у нас не е качествена.
Превозвачите сигнализираха, че поради въвеждането на ТОЛ таксите и увеличението на разноските за транспортите, ще нарастнат цените за крайните консуматори.
От транспортния отрасъл няколко пъти попитаха и какво ще стане, в случай че ТОЛ системата не влезе в употреба на 1 март и още веднъж бъде отсрочена, както стана предходната година. Проф. Асенов обаче бе безапелационен: "ТОЛ системата потегля на 1 март, проект Б няма ".
Таксуването с ТОЛ системата ще става по два метода. Единият е посредством бордово устройство в транспортното средство, което ще засича изминатото разстояние и заплащането ще става в края на месеца. До дни ще стане ясно и каква ще бъде цената на самото устройството, което превозвачите би трябвало да си купят.
Другият вид е маршрутната карта, с която авансово се избира маршрутът и се заплаща. Тя ще може да се закупува през уеб страницата и през мобилното приложение, както и всички терминали на самообслужване, които са на бензиностанциите, прецизираха от АПИ.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР