От Антикорупционната комисия публикуваха декларациите на политици и висши чиновници. В

...
От Антикорупционната комисия публикуваха декларациите на политици и висши чиновници.
В
Коментари Харесай

Публикуваха имуществените декларации на политици

От Антикорупционната комисия разгласиха декларациите на политици и висши служители.

В имотната декларация на президента Румен Радев за предходната година не се регистрират нови имотни придобивки. Той разполага със 7 хиляди лв. в брой и настрана още над 135 хиляди в банка.

Няма смяна в имотното положение и на някогашния министър председател Кирил Петков. Той има в брой 80 хиляди и настрана от това афишира влогове в разнообразни валути на обща стойност 1 милион и 140 хиляди лв..

Сред към този момент някогашните министри, с нов апартамент в Рим може да се похвали строителният - Гроздан Караджов. Имотът е платен през 2021 година и е на стойност съвсем 1 милион лв.. Той е купил и нова кола за над 150 хиляди.

Впечатление прави декларацията на някогашния транспортен министър Николай Събев. През миналата година той се е сдобил с 5 жилището в Созопол, както и с 3 вили. Купил е и 2 имота в София - всичко това на цена над 4 милиона лв.. Сключил е и над 10 покупко-продажби за коли и мотоциклети.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не афишира нови парцели. Отчита, че има налични над 240 хиляди лв.. Отделно от това той има над 220 хиляди в банка.

Депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски афишира че употребява 12 парцела чартърен, както и 4 автомобила с контракт. В брой има 1 милион и 400 хиляди лв., а в банка - над 3 милиона лв..

За втора поредна година водачът на „ Има подобен народ” Станислав Трифонов не подава наложителната имуществена декларация.

Всички заявления на политиците са налични на уеб страницата на Антикорупционната комисия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР