От Агенция "Пътна инфраструктура" са могли да вземат някакви превантивни

...
От Агенция "Пътна инфраструктура" са могли да вземат някакви превантивни
Коментари Харесай

Бивше магистрално ченге: Катастрофите на „Тракия“ можеше да се предотвратят

От Агенция "Пътна инфраструктура " са могли да вземат някакви превантивни ограничения от предходния ден и да предотвратят верижните произшествия на "Тракия " край Ихтиман от през вчерашния ден сутринта. Сметището в региона, което бълваше пушек, който стана причина за съвсем нулева видимост на аутобана, поради което 40 автомобила се нанизаха един в различен, тлее от няколко дни и от пътната организация са били наясно с това. Предвид което е можело да вземат ограничения и злополуките да не се случат. Това стана ясно от думите на някогашния шеф на Магистрална полиция Красимир Занев пред бТВ.

Според него водеща версия за аргументите и сега е, че гъст пушек от горящото бунище е причина за тежката верижна злополука на "Тракия” през вчерашния ден. "Метеоролозите се произнесоха и споделиха, че в тези дни и часове мъгла на това място не е имало”, разяснява Занев. Той добави, че с изключение на неприятната видимост, аргументи за злополуките са станали и несъобразената скорост на водачите и неспазването на отдалеченост.

"МВР са надзорен орган – те единствено наблюдават за осъществяване на Закона за придвижване по пътищата, имат и превантивна функционалност. Като видят, че се основава причина за ПТП, би трябвало да осведомят институциите”, безапелационен е Занев.

Според него от АПИ не са имали време да слагат предупредителни знаци за неприятната видимост, защото сметището е пламнало още веднъж през вчерашния ден рано сутринта. "Има екипи, които минават по автомагистралата, само че това е станало за доста малко време и не са могли да реагират. Министерство на вътрешните работи са си свършили работата, от Пътното също споделиха, че в случай че са имали информация са щели да сложат знаци”, добавя Занев. Според него автомагистралите би трябвало да се оглеждат авансово, с цел да е ясно в какво положение са те.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР