От Агенция Пътна инфраструктура (АПИ) пет пъти са изискали моментално

...
От Агенция Пътна инфраструктура (АПИ) пет пъти са изискали моментално
Коментари Харесай

От АПИ пет пъти изискали да се оправи фаталния участък край Своге

От Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) пет пъти са изискали мигновено да се оправи секторът край Своге , където в събота към 17.00 ч. стана тежка злополука с рейс. Това сподели министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков след ексклузивен брифинг в Министерския съвет през вчерашния ден.
 

16 са жертвите от произшествието, измежду тях е и 13-годишно дете. 15 души с разнообразни пострадвания са настанени за наблюдаване и лекуване в четири столични лечебни заведения.  Очаква се през днешния ден да бъде дадена нова информация за положението им.
 
 БГНЕС

Николай Нанков посочи, че пътят е бил предоставен да бъде рехабилитиран през август 2011 година и е въведен в употреба на 27 декември 2016 година Получил е документ и механически паспорт през февруари 2017 година При приемането всички са подписали протоколите без забележки.
 

В края на 2017 година Областна дирекция на полицията в София-област са алармирали в Областно пътно ръководство за нараснала периодичност на пътно-транспортни катастрофи и по-специално в този сектор, където стана злополуката.-->
 
На 21 януари 2018 година от АПИ са получили сигнали за зачестилите случаи на произшествия и за травматизъм в съответния сектор. От март до 27 юли 2018 година компанията, реализатор на обекта, е била известена пет пъти да в профил посочените недостатъци, които са били освен в посочения сектор.
 
 БГНЕС

Имало е и компрометирани характерности на износващия пътен пласт и неприятно сцепление с горния износващ пласт на асфалта . Тези обстоятелства са били установени в отчет от 28 юли 2018 година на Института за пътища и мостове към АПИ, уточни Нанков. По целия път има проблеми и с обрушване на скална маса, проваляне на пътното платно и счупени мантинели . Протоколът не е бил подписан единствено от компанията, реализатор на обекта, която носи отговорността за качеството на осъществяване и за премахване на дефектите.
 

На 15 август е трябвало да завърши ремонтът на въпросните сектори, а той даже не е почнал, посочи районният министър.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР