От 7 май влизат в сила новите цени на билетите

...
От 7 май влизат в сила новите цени на билетите
Коментари Харесай

От 7 май влизат в сила новите цени на билетите за влак

От 7 май влизат в действие новите цени на билетите за трен. Увеличението е приблизително с към 20%. За идния скок от БДЖ оповестиха в средата на предишния месец. Оправданието е " фрапантното увеличение на разноските на сдружението през последните няколко години ".

Няма смяна в цените на картите за деца, учащи, фамилии, хора с увреждания и възрастни, припомнят от компанията. Те ще продължат да заплащат по 1 лева Пътуването на деца до 7-годишна възраст остава гратис.

Увеличението е приблизително с към 20% според от пътуването. По направлението София-Бургас-София към този момент ще се пътува против 36,70 лева във втора класа на бързия трен. Ако закупеният билет е за първа класа, за отиване и връщане цената му ще бъде 46,00 лева За съпоставяне преди влизане в действие на нарастването цената на билета е била 30,70 лева за втора, и 38,40 лева за първа класа, писа Българска телеграфна агенция.

От БДЖ споделят, че не са променяли цените на билетите от 2012 г като се изключи едно индексиране с по-малко от 2% през 2020 година

" Само за интервала от 2021 година до края на 2023 година разноските на сдружението са се усили с 23.2%. В това се включват нарастванията в главните разноски за гориво, електрическа енергия и трудови хонорари на чиновниците, като се има поради, че БДЖ е един от най-големите работодатели в страната ", показват от компанията.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР