От 6 000 до 10 000 бойци на терористичната група

...
От 6 000 до 10 000 бойци на терористичната група
Коментари Харесай

До 10 000 бойци на ДАЕШ все още действат в Сирия и Ирак

От 6 000 до 10 000 бойци на терористичната група " Ислямска страна " (ДАЕШ) към момента работят в Ирак и Сирия. Това съобщи в сряда шефът на Организация на обединените нации за битка с тероризма, представен от Анадолската организация.

По време на брифинг на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, Владимир Воронков, заместник-генерален секретар на Службата за битка с тероризма на Организация на обединените нации, прикани държавите-членки да продължат битката против терористичната група , с цел да предотвратят нейното разширение.

" През отчетния интервал групировката продължи да прави офанзиви, в това число набези, засади и взривяване на крайпътни бомби в двете страни. Освен това продължи да нападна държавни сили и цивилни с явна цел напън върху управляващите ", сподели Воронков.

Той предизвести, че групировката е известна със способността си да се прегрупира и даже да ускори активността си след огромни провали.
 Десетки починали при двойно нахлуване на
Десетки починали при двойно нахлуване на " Ислямска страна " в Сирия и Ирак

Елиминирани са 23-ма бойци на ИДИЛ

" Военни интервенции за битка с тероризма може да са нужни, само че са нужни цялостни ограничения със мощен акцент върху предварителната защита, с цел да се оправим с динамичността, която подхранва привлекателността на тероризма ", добави той.

Миналата седмица водачът на ДАЕШ Абу Ибрахим ал-Хашими ал-Курайши на американските сили в Северна Сирия . Ал-Курайши, чието същинско име е Амир Мохамед Саид Абдул Рахман Ал-Маула, пое властта, откакто Абу Бакр ал Багдади беше погубен от Съединени американски щати през 2019 година

Воронков акцентира, че е извънредно значимо да се надгради инерцията след гибелта на Ал-Курайши.

" Сега е моментът да се оправим с недоволствата, които ДАЕШ и други терористични групи употребяват със своята агитация, с цел да привлекат нови почитатели . Трябва да се съсредоточим върху възобновяване на човешкото достолепие, доверието и общественото доближаване ", сподели той.
 Байдън: Лидерът на
Байдън: Лидерът на " Ислямска страна " е погубен

Това се е случило при спецакцията на американските военни в Сирия

" Това би трябвало да стартира с справяне с отчайващата обстановка в лагерите за разселване и местата за задържане в Сирия и Ирак.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР