От 5 февруари рафинерията ще може да продава само в

...
От 5 февруари рафинерията ще може да продава само в
Коментари Харесай

Деветият пакет санкции може да ограничи работата на Лукойл Нефтохим

От 5 февруари рафинерията ще може да продава единствено в България и Украйна, което може да докара до фактическото й прекъсване, тъй като потенциалът на произвеждане е много по-голям от тези пазари

Деветият пакет от наказания, признат от Европейски Съюз, може да ограничи работата на петролна рафинерия " Лукойл Нефтохим Бургас " в България. Това съобщи ръководителят на УС на компанията Илшат Шарафутдинов пред организация ТАСС.

" В момента проучваме обстановката и организираме съвещания ", сподели той.

Както бе обявено по-рано заради новите наказания българската рафинерия на " Лукойл " ще може да продава петролни артикули, създадени в България или в Украйна, а продажбите за Европейски Съюз и трети страни ще бъдат неразрешени от 5 февруари.

Сред продуктите, позволени за експорт в Украйна, са авиационен бензин и разнообразни типове парафин, масло, тежко гориво и други. За България износът на тези горива е позволен заради нуждата от ограничение на рисковете за околната среда.

Окончателното решение за износа на петролни артикули ще би трябвало да бъде взето от българските управляващи, които би трябвало да са сигурни, че те са предопределени единствено за ползване в Украйна или че продажбата и доставката им не са свързани с опит за заобикаляне на глобите.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР