От 4 януари досега минаха 10 дни откакто малките деца

...
От 4 януари досега минаха 10 дни откакто малките деца
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Няма ръст след връщането на децата в клас


От 4 януари до момента минаха 10 дни откогато дребните деца се върнаха на учебно заведение и на градина. Нямаме покачване на заболеваемостта. Това съобщи пред Българска национална телевизия шефът на Националния център по заразни и пазаритни заболявания проф. Тодор Кантарджиев. Той регистрира и още една наклонност – през вчерашния ден за първи път стигнахме 135 на 1000 хиляди души заболеваемост в случай, че през ноември бяхме стигнали до 680 на 100 хиляди.

Следващото, което се прави като разхлабване, е някои присъствени занятия за по-големите възпитаници и студентите да стартират да се организират, само че би трябвало на 20 минути да се проветряват пространствата, уточни Кантарджиев.

Ако се съблюдават ограниченията и има опция, ще вървим към отваряне. При тези ниски температури няма да има благоприятни условия за необятно отваряне и дълго работене на питейни заведения, тъй като най-вече се заразяват, когато се събират доста хора и приказват високо.

След 31 януари ще преценим за отваряне на моловете и разхлабване на ограниченията. Господ дано е с нас, само че и ние умно да си оказваме помощ, добави той.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР