От 4 май Белия започва поетапна отмяна на мерките за

...
От 4 май Белия започва поетапна отмяна на мерките за
Коментари Харесай

Белгия с ясен график за излизане от изолацията, въпреки предупрежденията на ЕК

От 4 май Белия стартира поетапна анулация на ограниченията за изолираност, въведени в средата на март поради пандемията от ковид, разгласи на конференция премиерката Софи Вилмес.
„ Изходът от рецесията ще бъде поетапен, освен това не може да изключим връщането към избрани ограничения, в случай че епидемията се върне ”, добави тя след 7-часово съвещание на Националния съвет за сигурност.
От 4 май се позволява заниманията с самостоятелните типове спорт и визити в спортните клубове. Могат да проработят огромните компании, чиято активност не допуска директен контакт с клиенти. Приоритет обаче остава отдалечената работа.
От 11 май управляващите възнамеряват да разрешат работа на нехранителните магазини при спазването на разпоредбите за обществена отдалеченост.
От 15-18 май се възнамерява отчасти отварян на учебните заведения.
От 18 май ще се позволи посещение при родственици. Белгийците ще могат и да пътуват из страната и да отиват в други региони.
Що се отнася до заведенията за хранене, питейните заведения, нощните клубове, тяхното отваряне ще стартира поетапно от 8 юни.
Властите приканват жителите да носят маски на публични места. От май маските стават наложителни в превоза за пасажерите над 12 години. За пътуванията се предлага потреблението на персонален превоз и самостоятелни средства за напредване, да вземем за пример колела.
Въпросът за пътуванията отвън страна ще се разисква по-късно.
Мерките за обществена изолираност в Белгия работят до 3 май. Последните седмици белгийският щаб за битка с ковид регистрира устойчива позитивна динамичност – понижава броят на приетите в болница със болестта, на пациентите в интензивните отделения и на смъртните случаи. Смята се, кулминационната точка на болестта е била на 12 април.
Намалява и заболеваемостта от COVID-19. Ако при започване на рецесията всеки болен е заразявал още трима, през днешния ден този индикатор в Белгия е паднал до 0,8, регистрират от здравното им министерство, представено от БГНЕС. Белгия е записала 44 293 инфектирани и 6679 умряли.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР