От 31 май тази година се възстановяват присъствените занимания в

...
От 31 май тази година се възстановяват присъствените занимания в
Коментари Харесай

Всички ученици се връщат в клас от 31 май

От 31 май тази година се възвръщат присъствените занимания в учебните заведения за всички възпитаници от 5-и до 11-и клас. Това става според заповед на министъра на опазването на здравето от 18 май тази година, оповестиха от МОН.

В учебните заведения ще продължат да се ползват противоепидемичните ограничения за стерилизация и носенето на маски. Както до момента, ще се лимитират контактите сред обособените паралелки и класове.

При нараснала заболеваемост измежду възпитаници или учители шефовете могат да оферират прекосяване към образование от разстояние в електронна среда. Това предложение би трябвало да е авансово утвърдено от над 50% от родителите, в съгласие с публичния съвет и признато от педагогическия съвет на съответното учебно заведение.

След привършване на тази процедура се уведомява районното ръководство на образованието. Предложението се изпраща до министъра на образованието и науката, който взима окончателното решение.

Не е належащо позволение от министъра, когато по преценка на шефа към отдалечено образование минава обособена паралелка от учебното заведение.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР