От 30 ноември се въвежда еднопосочно движение на пътните превозни

...
От 30 ноември се въвежда еднопосочно движение на пътните превозни
Коментари Харесай

От 30 ноември се въвежда еднопосочно движение на пътните превозни средства по пет улици в Мездра 

От 30 ноември се вкарва еднопосочно придвижване на пътните транспортни средства по пет улици в Мездра 
С цел понижаване на конфликтните обстановки при шофиране в градски условия и обезпечаване на спомагателни паркоместа, считано от 30 ноември 2022 година (сряда), се вкарва еднопосочно придвижване на пътните транспортни средства (ППС) в избрани сектори по следните улици от второстепенната улична мрежа в централната градска част на гр. Мездра: 
 
Еднопосочни улици с посочност на придвижването запад-изток: 

• ул. " Св. св. Кирил и Методий " в сектора от ул. " П. Р. Славейков " до ул. " Динко Петров ", 
• ул. " Родопи ", 
• ул. " Христо Ботев " в сектора от ул. " Динко Петров " до ул. " Любен Каравелов " ; 
✓ Еднопосочни улици с посочност на придвижването изток-запад: 
• ул. " Христо Смирненски " в сектора от ул. " Динко Петров " до ул. " П. Р. Славейков ", 
• ул. " Шипка " в сектора от ул. " Динко Петров " до ул. " П. Р. Славейков ". 
Новата организация на придвижването по горепосочените улици ще бъде обозначена със съответната отвесна сигнализация - пътни знаци. 
Запазва се досегашната еднопосочност на придвижването на ППС по: 
• ул. " Александър Стамболийски " в сектора от ул. " Янко Сакъзов " до ул. " Св. св. Кирил и Методий ", с посочност на придвижването запад-изток по южното платно на улицата и с посочност на придвижването изток-запад по северното платно на улицата; 
• ул. " Христо Ботев " в сектора от метода към Автогара Мездра до служебния паркинг пред Община Мездра, с посочност на придвижването запад-изток по южното платно на улицата и с посочност на придвижването изток-запад по северното платно на улицата. 
Като идващ стадий от облекчаването на пътния трафик в гр. Мездра се планува въвеждане на еднопосочно придвижване по още три улици: 
• ул. " Иван Вазов " с посочност на придвижването север-юг, 
• ул. " Св. Патриарх Евтимий " в сектора от ул. " Янко Сакъзов " до Гробищния парк с посочност на придвижването изток-запад, 
• ул. " Александър Стамболийски " в сектора от ул. " Петко Каравелов " до ул. " Янко Сакъзов " с посочност на придвижването запад-изток. 

Еднопосочното придвижване на ППС в избрани сектори от градската улична мрежа се вкарва в сходство с новия Генерален проект за организация на придвижването в гр. Мездра, създаден от Община Мездра взаимно с представители на съответните способени органи - Сектор " Пътна полиция " при Районно ръководство " Полиция " - Мездра, Областно пътно ръководство - Враца, Районна работа " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " - Мездра и Регионална здравна ревизия - Враца.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР