От 30 март започва изплащането на суми, включени в четвъртата

...
От 30 март започва изплащането на суми, включени в четвъртата
Коментари Харесай

Започва изплащането на нови 250 млн. лв. от фалиралата КТБ

От 30 март стартира изплащането на суми, включени в четвъртата частична сметка за вземания от изпадналата в неплатежоспособност Корпоративна комерсиална банка. Това оповестиха синдиците, които ръководят активите на институцията.

Изплащането ще стартира в 9.00 часа на 30 март.

Общата сума в четвъртата частична сметка за разпределение е 250 млн. лева и ще става посредством клоновата мрежа на най-голямата банка у нас „ Уникредит Булбанк “. Таксите и комисионните за осъществените интервенции се дължат от лицата, получаващи средствата.

Четвъртата частична сметка е направена в осъществяване на наредбата на чл.95, ал.1 от Закона за банковата неплатежоспособност, според която синдикът изготвя частична сметка за систематизиране на наличните суми сред кредиторите съгласно реда, привилегиите и обезпеченията, и утвърдена от Управителния съвет на Фонда за гарантиране на влоговете в банките на съображение.

Всеки заемодател на КТБ АД (н) може да ревизира каква е разпределената му за приемане сума в към Агенцията по вписванията на Република България в раздел „ Търговски указател и указател на юридическите лица с нестопанска цел ”, подраздел „ Справки ”, по партидата на КТБ АД (н) – ЕИК:831184677, в раздел „ Обявени актове по неплатежоспособност ”.

Подробно изложение на стъпките за постигане до оповестената четвърта частична сметка за систематизиране можете да намерите на интернет страницата на банката:,

Допълнителна информация, обвързвана с изплащането на средствата от четвъртата частична сметка за систематизиране на признати вземания към КТБ АД (н), можете да се получи всеки работен ден от 9:00 до 16:30 часа в централата на КТБ АД (н) или на следните телефони: 02/8015478, 02/8015495 и 02/8015436.

Както е известно след всеобщо евакуиране на депозити КТБ беше сложена под специфичен контрол от Българска народна банка в средата на 2014 година Шест месеца по-късно банката беше публично оповестена в неплатежоспособност и Фондът за гарантиране на влоговете в банките (ФГВБ) стартира изплащането на обезпечените депозити с размер до 196 000 лева Процесът по изплащането им публично завърши 5 години по-късно на 4 декември 2019 година, като през това време на 122 хиляди депозанти бяха изплатени 3,69 милиарда лева, което съставлява 99,8% от всички обезпечени влогове в банката. В резултат ФГВБ, който тегли заем, с цел да върне парите на депозантите, към момента към юли месец тази година има 590 млн. лева за погасяване към Международната банка за възобновяване и развиване и 590 млн. лева към Европейската банка за възобновяване и развиване.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР