От 30 години съм във федерацията и досега не е

...
От 30 години съм във федерацията и досега не е
Коментари Харесай

Вицепрезидентът на БФВ Петър Кънев: Успехът на „Дея спорт“ е събитие за българския волейбол

От 30 години съм във федерацията и до момента не е имало подобен случай – за няколко години от нищото да се построи мощен тим, който да завоюва Купата на България, съобщи Петър Кънев

Вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол (БФВ) е във екстаз от триумфа на бургаския „ Дея спорт “, който нощес завоюва Купата на България. ()

„ Това, което се случи в неделя е неповторимо за българския волейбол, тъй като персонално аз съм от 30 години във федерацията и не помня случай, в който в рамките единствено на няколко години да се сътвори мъжки тим и той да завоюва Купата на България. Треньорът е построил страховит колектив, момчетата са невероятни, само че тук е мястото да поздравя и управлението на „ Дея спорт “, тъй като те вършат доста за развиването на волейбола като цяло. Собственикът доктор Александър Маджуров устоя клуба главно с негови средства “, сподели инж. Петър Кънев пред Флагман.бг.

Кънев отличи и заслугите на Община Бургас, която за разлика от Столична община, е компактно зад волейболните клубове и ги поддържа финансово.

От общинския бюджет се подкрепят и „ Дея спорт “ и „ Нефтохимик 2010 “, а както Петър Кънев означи няма случай до момента, в който един регионален град да има три тима в Суперлигата – „ Нефтохимик 2010 “ – при мъжете и „ Дея спорт “ – при мъжете и дамите.
 " Дея спорт " сега написа история във волейбола 
„ За страдание другият бургаски тим – „ Нефтохимик 2010 “ отпадна на четвъртфиналите. Всички чакахме доста повече от тях. Но това не пречи да разпознаваем мениджмънта на клуба, който се оправя чудесно и съумява да обезпечи финансиране. Включително и посредством главния спонсор „ Лукойл Нефтохим Бургас “ АД, който в тази тежка обстановка около връзките ни поради войната в Украйна, намира метод да оказва помощ на спорта “, добави Кънев.

„ Следваща крачка, която би трябвало да се направи, е по основаване ни мощни лични школи. За страдание, към момента Бургас изостава при подрастващите. Липсват солидни тимове в първата четворка при юноши младша и старша възраст, както и при девойки – младша и старша. Усилията би трябвало да се насочат в тази посока, тъй като без школа мъчно ще се върви напред “, посъветва вицепрезидентът на БФВ. 

Флагман.бг напомня, че Бургас реализира невиждан триумф във волейбола, откакто „ Нефтохимик 2010 “ е настоящ първенец и един от безспорните водачи в шампионата, а „ Дея волей “ е настоящият притежател на Купата на България и приятната изненада през този сезон.

Успехът на „ Нефтохимик 2010 “ се дължи значително на вездесъщия Огнян Томов, който съумява да възпламени редица спонсори и обезпечи добре среда за развиването на тима.

Докато „ Дея волей “ с упорството на доктор Александър Маджуров влетя мощно в шампионата, събра одобрени състезатели и сега написа история. Отборът има мощен колектив и отличен треньор.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР