От 28 март до 4 април 2021 г., втората постоянна

...
От 28 март до 4 април 2021 г., втората постоянна
Коментари Харесай

Приключи участието на минен ловец Цибър в гръцкото противоминно учение Ариадне 2021

 От 28 март до 4 април 2021 година, втората непрекъсната противоминна група на НАТО, в състава на която е българският противоминен транспортен съд – минен ловджия " Цибър " взе присъединяване в противоминното обучение на Военноморски сили на Република Гърция - " Ариадне 2021 ".

В региона на залив Патра, беше извършена взаимна противоминна интервенция за гарантиране на свободата и сигурността на корабоплаването в региона. Едновременно с това, корабите от групата организираха учения по отразяване на асиметрични закани от бързоходни лодки и нисколетящи цели, и отразяване на офанзивите на въздушен съперник.

Резултатът от извършената противоминна интервенция беше повече от отличен – бяха открити всичките авансово сложени 22 образователни дънни мини от друг вид. Нашият транспортен съд откри седем от поставените образователни мини. С това той си подели първото място, за брой открити мини, с италианския минен ловджия " Термоли “. Останалите образователни мини бяха открити от френския минен ловджия " Орион “, турския минен ловджия " Айвалък “ и гръцките " Европи “, и " Калипсо “. Испанският минен ловджия " Тахо “, интензивно подпомагаше останалите кораби, при извличането на образователните дънни мини, със своята водолазна група.

На 5 април минен ловджия " Цибър “ излезе от състава на Втората непрекъсната противоминна група на НАТО и след осъществяване на преход, на 8 април ще се завърне в Република България и ще застане в пункт за базиране Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР