От 26 до 28 август, Стара Загора ще представи туристическия

...
От 26 до 28 август, Стара Загора ще представи туристическия
Коментари Харесай

Турски туроператори и журналисти ще се запознаят с потенциала на Стара Загора

От 26 до 28 август, Стара Загора ще показа туристическия си капацитет пред туроператори и публицисти от региона на северна Турция, градовете Одрин, Чорлу, Текирдаг. Посещението е по самодейност на Община Стара Загора, Търговско-промишлената палата - Стара Загора и Сдружение на хотелиерите и ресторантьорите – Стара Загора.

„ Групата е от 16 представители на турския туристически бизнес и локални публицисти. През трите дни ще бъдат промотирани опциите за туризъм, които дава дестинация Стара Загора. Ще бъдат посетени изключителните ни културно-исторически обекти, забележителности и естествени дадености. Целта ни е гостите да усетят и атмосферата, която има нашият град “, показа отрасловият заместник-кмет Милена Желева.

Посетителската група ще прегледа и напълно актуализирания Зоопарк, както и ще посети обичайния Национален тракийски фолклорен събор „ Богородична стъпка “, прецизират от общината. В курортното населено място Старозагорски бани ще бъдат посрещнати като специфични посетители в така наречен „ Селски двор “, където ще вземат присъединяване в културната стратегия и ще се допрян до тракийската магия.

Туристическият информативен център са подготвили за тях и специфичен градски тур, който да разкрие зеленото парково благосъстояние на Стара Загора.

 

Ста̀ра Заго̀ра

е един от главните стопански центрове в страната, както и главен транспортен възел на Южна България. Градът е шестият по величина в страната и образува петата по величина градска агломерация в България.

В града се намира най-старият в Тракия български спектакъл – Драматичен спектакъл „ Гео Милев “, античният Форум на Августа Траяна, а на 14 км от центъра на града е ситуиран националният балнеологичен курорт Старозагорски минерални бани. През 1925 година е открита втората след София опера в страната - Южнобългарската опера (днес Държавна опера Стара Загора), а през 1895 година - първият градски парк от европейски вид в България – Аязмото.

В града се намират още и Музеят на религиите и музей „ Неолитни жилища “.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР