От 22 януари 2018 г. започна електронна регистрация на пробите

...
От 22 януари 2018 г. започна електронна регистрация на пробите
Коментари Харесай

БАБХ откри електронна регистрация на пробите за мляко

От 22 януари 2018 година стартира електронна регистрация на пробите за мляко. Началото на " Модул мляко " като част от Интегрираната Информационна Система ВетИС на БАБХ е в осъществяване на схемата за тестване на качеството на суровото краве мляко, обявиха от Българската организация за сигурност на храните.

Задължителните проби за всеки месец, считано от 22 януари 2018 година ще би трябвало да се записват чрез мобилното приложение на " Модул мляко ".

Пробите за мляко при самоконтрола ще могат да се вземат от всяко лице, на което е издадено уверение за преминато образование с присъединяване на БАБХ. Човекът би трябвало да е вписан в листата на подготвените пробовземачи, оповестен на интернет страницата на БАБХ, прецизираха от организацията.

Въвеждането на данни за взетите проби ще става посредством мобилно приложение " Проби мляко " за работа с мобилно устройство.
Това приложение е създадено и заплатено от БАБХ и е гратис за прилагане от страна на пробовземачите.

За работа с " Модул мляко ", всеки пробовземач следва да си купи мобилно устройство, което е добре да бъде с екран не по-малко от 8 " и RAM памет най-малко 2GB или повече. Задължително е да има GPS устройство, камера за разчитане на баркод и QR-код с целесъобразна резолюция 8 МР или повече.

Изискваната версия за писане върху тъч скрийна на таблета е AnyPen или равнозначна, нужна е и версия на операционната система - Android 5.0 или по-нова. Необходимото време на работа на батерията - минимум 8 часа интензивно прилагане и мобилен интернет.

От организацията осведомят и за документите, които би трябвало да подаде индивидът, който желае да взема пробите за млякото.

За да има потребителско име и ключова дума до ВетИС на БАБХ пробовземачът, както назовават от БАБХ фермерите или хората, които ще вземат пробите на млякото, би трябвало да подадат Заявление за достъп до ИИС на БАБХ (по пример на БАБХ) и Декларация за дискретност, която също е по пример на БАБХ. Документите се подават до шефа на съответната (по местоживеене) Областна дирекция по сигурност на храните (ОДБХ).

В поръчката би трябвало да е разказан номера на уверение за преминато образование за пробовземач на сурово мляко, както и номера на уверение за админ на персонални данни, издадено от Комисията за отбрана на персонални данни или входящ номер на заявление за админ на персонални данни.

Посочените данни ще се ревизират за годност преди даване на достъп до ВетИС и мобилното приложение.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР