От 22 февруари пътуващите за Австрия, които представят едно от

...
От 22 февруари пътуващите за Австрия, които представят едно от
Коментари Харесай

Променят условията за влизане без карантина и без регистрация в Австрия

От 22 февруари пътуващите за Австрия, които показват едно от трите доказателства за съществуване на ниска епидемиологична заплаха:

- имунизирани (сертификатът не би трябвало да е по-стар от 270 дни),
- преболедували (сертификатът за преболедуване не би трябвало да бъде по-стар от 180 дни
- тествани (с антигенен тест, не по-рано от 24 часа преди пътуването или с PCR-тест не по-рано от 72 часа преди пътуването),
могат да избегнат карантина също по този начин не е належащо да се записват.

Ако лицата не показват някой от изброените нагоре документи, същите влизат в 10-дневна карантина, от която могат да се освободят след осъществяване на тест незабавно след влизането в Австрия.
Сертификатът за имунизация вътре в страната има друга годност от тази във връзка с режима на влизане в Австрия. Също по този начин те би трябвало да извършат авансово електронна регистрация на следната страница:  

Изброените разпореждания не се отнасят за директно пътуващите, които минават през Австрия без междинна спирка. За тях не е належащо показване на резултати от проби и документ за ваксинация/преболедуване.

За малолетни лица, ненавършили 12 години, не е належащо показване на доказателства по горните правила. По отношение на режима на регистрация и влизане в карантина те дават отговор на наредбите, които важат за възрастния, с  който пътуват.
Непълнолетни деца сред 12 и 15 години, с цел да влязат без карантина в страната, могат да показват годен „ Нинджа Пас “.
Необходимите документи, в това число лекарски документи на британски и немски език, за засвидетелствуване на имунизиране, преболедуване или тестване, могат да бъдат свалени от следният уебсайт:

При потребност от подпомагане българските жители в Посолство на Република България в Република Австрия Адрес: Schwindgasse 8, 1040 Wien, Österreich Тел.: +43 1 505 31 13, +43 1 505 64 44 (24 часа) Работно време: По - Пт, 08.30 - 17.00 ч. Консулска работа Адрес: Schwindgasse 8, 1040 Wien, Österreich Телефон: +43 1 505 31 13, +43 1 505 64 44 Приемно време за жители: По - Пт, 09.00 - 13.00 ч. E-mail:   Website:
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР