От 21 до 30 юни столицата на Беларус - Минск,

...
От 21 до 30 юни столицата на Беларус - Минск,
Коментари Харесай

БНТ3 излъчва стартовете с българско участие от Европейските игри

От 21 до 30 юни столицата на Беларус - Минск, ще бъде хазаин на Европейските игри 2019. Шампионатът включва 15 спортни дисциплини, в които ще вземат присъединяване над 4000 състезатели от 50 страни. В осем от надпреварите резултатите на спортистите ще им обезпечат квота за най-значимия състезателен конгрес - Летните олимпийски игри в Токио през идващото лято. За два от спортовете - бокс и джудо – Игрите в Минск са със статут на европейско състезание. Общо 200 комплекта медали следва да бъдат разиграни: 91 при мъжете, 89 при дамите и 20 за смесени тимове.

85 български спортисти показват страната ни във всичките дисциплини на надпреварата, а феновете ще имат опция да ги проследят в ефира на БНТ3. В програмата на спортно-развлекателния канал на публичната телевизия феновете ще проследят най-същественото от битките по битка, непредвидимите боксови дуели, конкуренцията на гребния канал и огневия рубеж за надпреварите по кану-каяк и спортна пукотевица. В директни излъчвания ще бъдат показани финалите в шампионатите по плажен футбол и баскетбол 3x3.

Първото директно комбинирано предаване е на 22 юни (събота) от 14:00 часа от шампионатите по художествена гимнастика, акробатика и джудо. Сред претендентките за медали са Катрин Тасева в самостоятелната конкуренция и ансамбълът ни по художествена гимнастика в състав: Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Жан-Пиер Траатс и Ерика Зафирова.

От 19:00 ч. в събота (22 юни) БНТ3 ще покаже финала при стрелците с въздушен револвер (смесени отбори). На идващия ден (23 юни, неделя) от 13:30 ч. е финалът на надпреварата при дамите.

Също в неделя от 16:00 часа е директното комбинирано предаване от надпреварите по художествена гимнастика при ансамблите, акробатика и джудо, а от 22:00 часа са стартовете за отборните квалификации при лекоатлетите.

Телевизионен хазаин на Европейските игри 2019 е испанската компания ISB, която ще транслира надпреварите за страни от целия свят. По предварителни данни на уредниците телевизионната публика на игрите възлиза на милиард и половина фенове.

Специално мобилно приложение с детайли на добавена действителност - Opening Ceremony AR Minsk 2019 – е създадено за феновете, които ще следят онлайн церемонията по откриването на Европейските игри на минския стадион „ Динамо “. Сред факлоносците е трикратният олимпийски първенец по свободна битка Александър Медвед, а звездата на шоуто е оперната дива Анна Нетребко.

От първите Европейски игри, които се организираха в Баку през 2015 година, България завоюва един златен орден, 4 сребърни и 5 бронзови оценки, заемайки 26-о място в класирането по медали.

Европейските игри се организират един път на 4 години и се управляват от Европейските олимпийски комитети. Моделът им е заимстван от други сходни континентални формати като Азиатските и Панамериканските игри.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР