От 2020 г. са съставени 11 акта за установени охранители,

...
От 2020 г. са съставени 11 акта за установени охранители,
Коментари Харесай

Чудо! Почти дузина актове са съставени за охранители с криминално минало

" От 2020 година са формирани 11 акта за открити охранители, които не могат да извършват тази активност – това са престъпно проявени лица ", съобщи Лазар Христов - шеф на ОДМВР в Стара Загора пред публицисти.

Повод за думите му е казусът, в който частен охранител е обвинен за нанесени над 400 удара с макетно ножче на 18-годишното момиче.

„ Не може да има разпоредени правила в Закона за частна охранителна активност, които вие да заобикаляте. Нашите инспекции не са тенденциозни, не са репресивни. Те ще продължат до момента в който влезете в границите на закона. Като наемате охранители, би трябвало да поставите безапелационни правила към тях. Това, че допускате сходен вид чиновници да охраняват вашите заведения, е напълно ваша неточност. В един миг ще се стигне до възбрана на удълженото работно време, аз ще упорствам за лишаване на лицензи ”, сподели Христов.

Секретарят на община Стара Загора Делян Иванов сподели, че имат предложение за лишаване на позволение за удължено работно време на нощните заведения.

От общината пред всички нощни заведения инсталират камери. Ще се следи за съществуване на металдетектори и вътрешна система за видеонаблюдение, посочи Иванов. От общината желаят отговорните по случая с Дебора да бъдат осъдени.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР