От 2015 г. вирусът на кафявото набраздяване (ToBRFV) оказва отрицателно

...
От 2015 г. вирусът на кафявото набраздяване (ToBRFV) оказва отрицателно
Коментари Харесай

Съвети за справяне с вируса на кафявото набраздяване ToBRFV се предлага в новия информационен център на Синджента

От 2015 година вирусът на кафявото набраздяване (ToBRFV) оказва негативно влияние върху производството на домати в минимум 35 страни, като всяка година се появяват повече случаи. Тъй като вирусът се популяризира, производителите търсят решения, които да оказват помощ за минимизиране на риска. Затова Синджента показва новия си онлайн, който дава още едно средство в битката за здрави домати. Компанията е първата, която пусна на пазара домати, устойчиви на ToBRFV през 2020 година, с първите търговски насаждения през 2021 година и информацията, която ще предоставяме се основава на богатия ни опит.

Производителите могат да се записват в Информационния център, с цел да научават първи за новостите отнасящи се до ToBRFV и да получат спомагателна информация и вести от Синджента в битката против този унищожителен вирус.

“Вирусът на кафявото набраздяване, имаше огромно влияние върху производителите ” сподели Рууд Каагман, световен портфолио управител за домати в Синджента. Всъщност земеделците могат да изгубят до 70% от продукцията си заради вируса и той се популяризира бързо. В разследване на това разширената резистентност ще бъде вградена в портфолиото на сортове домати на компанията през идващите няколко години.

Изследванията за спомагателна отбрана, в това число нови способи на развъждане, не престават. Дотогава производителите могат да подхващат някои ограничения, с цел да понижат разпространяването на този вирус. Информационният център за ToBRFV на Синджента дава на практика препоръки за отбрана на реколтата от домати.

Достъп до потребни препоръки за справяне с ToBRFV

Тъй като ToBRFV се популяризира елементарно върху облекла, аксесоари, съоръжение и принадлежности, значимо е да се следват строги хигиенични ограничения, с цел да се сведе до най-малко рискът от разпространяване от оранжерия в оранжерия или от поле на поле. Информационният център за ToBRFV дава потребни препоръки за понижаване на риска от предаване, в това число видео, лист със стъпки за осъществяване и инфографика. Те могат да бъдат изтеглени, отпечатани и разлепени в оранжерийните пространства, с цел да осведомят чиновниците и гостите за най-хубавите практики за сигурност на доматените култури.

Посетителите ще намерят и информация за това какво съставлява вирусът на кафявото набраздяване (ToBRFV), с цел да обучат чиновниците си за предотвратяването му. Освен това налични са по-подробни елементи за това какво съставлява вирусът, къде се е популяризирал и какво прави Синджента, с цел да си партнира с производителите.

За повече информация посетете осведомителния център на www.syngentavegetables.com/ToBRFV, уеб страницата на Синджента в България www.syngenta.bg или нашата Фейсбук страница.

ЗА СИНДЖЕНТА В БЪЛГАРИЯ

В сегашната си форма Синджента е относително нова компания, само че историята ѝ датира от съвсем 250 години. Като правоприемник на Циба Гайги, Циба, ICI, Зенека и Новартис, Синджента, със своето трайно наличие, дава важен принос в развиването на земеделието в България от втората половина на XX век до през днешния ден. През 2008 година компанията основава своя лично посланичество в България – Синджента България ЕООД. Днес Синджента е неразделна част от формулата за сполучливо и стабилно земеделие в България с непрекъснато разрастващо се портфолио и набор от новаторски артикули.

Екипът на Синджента в България и по света непрекъснато е в помощ на производителите както с качествени артикули, по този начин и с експертни препоръки и техническа помощ. За повече информация и връзка със Синджента България:
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР