От 2010 г. насам Samsung винаги е била лидер. Според изследователската

...
От 2010 г. насам Samsung винаги е била лидер.
Според изследователската
Коментари Харесай

Историческо поражение: Samsung не е губил, откакто се конкурираше с Nokia, докато Apple за първи път оглавява световния пазар на смартфони

От 2010 година насам Samsung постоянно е била водач.

Според изследователската компания IDC за първи път в този момент през 2023 година Apple е изпреварила Samsung и оглави международния пазар на смарт телефони. За финален път Samsung отстъпи водачеството през далечната 2010 година, когато Nokia владееше една трета от пазара.

Като цяло международният пазар на смарт телефони към момента изпитва усложнения, само че наклонността за възобновяване продължава. Според IDC международните доставки на смарт телефони са спаднали с 3,2% на годишна база до 1,17 милиарда броя през 2023 година Макар че това е най-ниският годишен размер от десетилетие насам, през четвъртото тримесечие се следи 8,5% нарастване на годишна база до 326,1 млн. единици, което е повече от плануваните 7,3%.

„ Въпреки че през втората половина на 2023 година следим забележителен растеж измежду играчите с Android смарт телефоните от по-нисък клас, като Transsion и Xiaomi, заради бързия напредък на разрастващите се пазари, най-големият победител явно е Apple “, споделя Набила Попал, шеф изследвания, на компанията IDC Worldwide Tracker.

Apple е освен единственият състезател в челната тройка, който отбелязва позитивен напредък всяка година, само че и за първи път в историята се класира преди всичко в международен мащаб. И всичко това макар възходящите регулаторни провокации и възобновената конкуренция от страна на Huawei в Китай, нейния максимален пазар. Продължаващите триумфи и резистентност на Apple се дължат значително на възходящата наклонност за закупуване на премиум устройства, които към този момент съставляват над 20% от световния пазар, подхранвана от нападателните оферти за подмяна и проектите за безлихвено финансиране.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР