От 2000 лв. на 3400 лв. - с цели 70%

...
От 2000 лв. на 3400 лв. - с цели 70%
Коментари Харесай

Вече имаме богати пенсионери! Вижте кои са ощетените с пари

От 2000 лева на 3400 лева - с цели 70% се покачва оптималната пенсия

 

С утвърдената от последния парламент актуализация на бюджета, от 1 октомври се покачва внезапно оптималната пенсия – от 2000 лева на 3400 лева - с цели 70%. Така тя се изравнява с размера на оптималния застрахователен приход в страната. С размера от 3400 лв. към този момент ще имаме богати пенсионери, които ще получават приходи, които са двойно колкото е междинната работна заплата в страната. По данни на Национален статистически институт към август, тя се пресмята на 1730 лв. приблизително за страната, написа standartnews.com. 

Според Национален осигурителен институт, към 1000 ще са пенсионерите, които ще бъдат ощетени от тавана и няма да получават цялостния размер на пенсията си.

От 1 октомври влиза в действие и следващата за последната година актуализация на пенсиите. Този път тя има за цел да компенсира „ изоставането “ на отпуснатите най-отдавна пенсии. На процедура преизчисление ще има при всички трудови пенсии, отпуснати до края на предходната година, само че действително нарастване в размера им няма да има за всеки.

Според предварителните данни на Национален осигурителен институт се чака малко над 700 000 пенсионери да получат действително нарастване идващия месец. Това съставлява към една трета от общия им брой, т.е. повече пари от Национален осигурителен институт в сметката си през октомври ще откри един на всеки трима пенсионери.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР