От 20 до 30 септември в Институт "Сервантес" в София

...
От 20 до 30 септември в Институт "Сервантес" в София
Коментари Харесай

Пътуваща галерия с изкуство от Испания

От 20 до 30 септември в Институт "Сервантес " в София ще може да се посети третият pop-up от плана на фондация "Културадас " - "Пътуваща изложба с изкуство от Испания ". Целта е да се приближи изкуството от музеите, галериите, улиците и учебните заведения на Испания до публиката в България. Затова Меглена Мишева събира на едно място огромни и авторитетни създатели от международна големина като Жоан Миро, Жоан Броса и Хавиер Марискал и ги съчетава с млади художници от модерна Испания, които са част от селекцията на "Плом " - първата изложба за деца в Испания и "Контемпоранеа " - платформа за модерно изкуство от Испания.
Представеното изкуство е под фoрмата на принтове, факсимилета, книги с илюстрации, видео презентация, също и истински творби на изкуството на модерни създатели.
Творчеството им е селектирано от Меглена Мишева, с цел да бъде забавно освен за възрастни, само че и за деца, и младежи. Така включеният в плана артматериал е за аудитория без никакви ограничавания във възрастта.
"Идеята се роди с струпване през годините. Със сигурност работата ми с Институт "Сервантес " ме срещна с доста модерни създатели. Има галерийна част, която да показва тяхното творчество, и настрана паралелна стратегия, " изяснява Мишева.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР