От 2 000 нови деца за месец в детските градини

...
От 2 000 нови деца за месец в детските градини
Коментари Харесай

Родители готвят протест и се жалват от директор на столична детска градина

От 2 000 нови деца за месец в детските градини в София, повече от половината от тях са вписани като хронично заболели. Това демонстрира инспекция в системата на общината, оповестява НоваТВ.

Инициативен комитет готви митинг и внася тъжба против шеф на една от огромните детски градини в столична община. В сигнала си до столична община родителите са описали над 90 нарушавания, осъществени съгласно тях, от шефа на ДГ " Звънче ".

Основното обвиняване на родителите към шефовете е, че се позволява свръхприем в детските заведения.

Представител на предприемчив комитет " За качествена и новаторска просветителна система " разгласява във Facebook профила на организацията:

Внасяме сигнал за 98 нарушавания на Директора на 2-ра ДГ " Звънче ". Това е един от първенците извършители. Нарушенията са засечени за последните два месеца, само че сме сигурни, че има доста и преди този момент. Като най-открояващи се са приема на 5 деца, които посещават градина и не престават да се явяват на класирания, след това се одобряват през ИСОДЗ или се заличават от там, над 200 деца признати не по общия ред, а по " втория метод ", макар че се нарушават редица наредби, както и доста други нарушавания.

БЛАГОДАРИМ НА ВСИЧКИ РОДИТЕЛИ И УЧИТЕЛИ, КОИТО НИ ПОДАДОХА НЕОБХОДИМАТА ИНФОРМАЦИЯ!

Както и на целия екип на НИК, които на чело с Antonina Georgieva Kenova обработват цялата информация!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР