От 1984 г. моделът Marco Polo налага стандарти в своя

...
От 1984 г. моделът Marco Polo налага стандарти в своя
Коментари Харесай

Успешен вече 40 години - Mercedes-Benz Marco Polo

От 1984 година моделът Marco Polo постанова стандарти в своя сегмент, основан на " Bremer Transporter ", а от 2015 година като V Class Marco Polo. Придружавал е цели генерации пътешественици. И самият той е еволюирал като функционалност, комфорт и жанр.

Първият Marco Polo беше един от компактните кемпери, които дефинират сегмента през 80-те години. Неговите характерности - бахамската бежова багра и бежово-кафявият интериор, който се смяташе за „ наложителен " за взискателните къмпингуващи по това време. Тъй като базовото транспортно средство T1 в началото е създадено в Бремен, то е наречено „ Bremer Transporter ". С височина от 2,97 метра, първият Марко Поло е с внушителна фигура.

Фейслифтът последва през 1988 година Основната витална идея на Marco Polo остана непроменена от първото потомство. Към днешна дата включва, наред с други неща, легло на покрива, седалка/пейка откъм гърба, въртящи се седалки за лидера и пасажера, кухненски бокс с мивка, печка и охладителна кутия, както и модули за шкафове и чекмеджета. Намаляването на височината до по-малко от два метра и въвеждането на изскачащ покрив направи второто потомство Marco Polo - основано на Vito transporter, доста по-подходящо за гаражи през 1996 година

В същото време интериорът става доста по-функционален - седалката/пейката откъм гърба е инсталирана на релсова система и може да се мести. Масата можеше да се прибере в обшивката на плъзгащата се врата и с помощта на крачната спирачка за паркиране, проходът откъм гърба беше свободно наличен.

Фейслифт последва през 1999 година Третото потомство на Marco Polo, основано на Viano, означи спомагателен прогрес във връзка с функционалността през 2003 година и по този метод сложи нови стандарти в сегмента на кемперите. Електрически задвижван изскачащ покрив, комфортно легло на покрива - наградено с печата за качество Healthy Backs и скамейка с електрически сгъваеми облегалки бяха единствено част от многочислените усъвършенствания.

Marco Polo е показан в настоящия си тип от 2015 година, основан на V Class. Четвъртото потомство на Marco Polo, основано на V-Class MPV, сложи нови стандарти във връзка с хармония и комфорт. Интериорът е трансфорат в салон. Акцентите включват подови настилки вид яхта, LED вътрешно осветяване - в това число опционално амбиентно осветяване - както и богат избор от висококачествени декоративни детайли и тапицерия.

След фейслифта през 2019 година и последвалите актуализации, Marco Polo предлага още повече технологии, в това число новаторската мултимедийна система MBUX (Mercedes-Benz User Experience) и усъвършенстваното устройство за ръководство на кемпера MBAC (Mercedes-Benz Advanced Control), което трансформира транспортното средство е образован дом за пасажери и цифрови номади.

От предходната година (2023 г.) по този начин нареченият модул Marco Polo закръгля фамилията. Той трансформира дребните ванове със звезда, в това число T-Class, в микро кемпери за нула време. Модулът се слага в багажника на автомобила и се закрепва към халки за привързване. Състои се от общоприет спален модул за двама души и кухненски модул по желание с мивка и газов котлон. Според производителя стартирането на пазара е планувано за 2024 година

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР