От 19 до 25 юни, на спортната база Берое“, бивш

...
От 19 до 25 юни, на спортната база Берое“, бивш
Коментари Харесай

Академията на Джиджи Буфон с летен обучителен лагер в Стара Загора

От 19 до 25 юни, на спортната база „ Берое “, някогашен стадион „ Локомотив “, ще се организира вратарски камп на Академия „ Буфон “.

Събитие от международен мащаб, което се случва за първи път отвън Италия. 

„ Радвам се, че Стара Загора е първият в страната ни хазаин на Академия „ Буфон “. През 2018 година посрещнахме младши кампа на „ Ювентус “, благополучие е, че децата ни ще могат още веднъж да се допрян до опита и уменията на експертите от международна класа. Община Стара Загора направи допустимо и изцяло безплатно присъединяване на 8 деца от локалните клубове „ Берое “, „ Олимпия “, „ Верея “ и „ Шампион “. По този метод даваме късмет те да бъдат покрай потребна и значима информация за всеки състезател, да придобият убеденост и опит, с които да продължат своето спортно развиване. Пожелавам триумф и дано този камп да бъде традиция за Стара Загора “, сподели по време на конференцията за показване на лагера отрасловият зам.-кмет Красимира Чахова.

58 са децата от цялата страна, на възраст от 7 до 16 години, които ще имат шанса да се допрян до методиката на Джанлуиджи Буфон. Италиански експерти от Академията също ще се включат в 5-дневните тренировки.

Младите вратари ще учат техника и ще получават разнообразни по темперамент умения, които да им бъдат от изгода на терена. Тренировките ще бъдат под наблюдението на B1 треньорите от Италия и България, което подсигурява най-високо равнище, стана ясно по време на срещата с медиите през днешния ден.

„ Надяваме се, че идващото огромно вратарско име в българския футбол ще е упражнявал тук “, подчертаха уредниците. Тодор Иванов, шеф на Кондор Груп, от чието семейство е и Кондор Спорт Академи – уредник на кампа, изрази благодарности с изключение на към Община Стара Загора за поддръжката, по този начин и към футболния клуб „ Берое “.

Треньорският екип на Академията включва от българска страна Мирослав Радев от „ Берое “, Кирил Акалски от „ Локомотив “ – Пловдив и Венци Велинов от „ Септември “ – София. Съставът допълват Марко Бианучи и Марко Гарофало от Италия. Предвидени са срещи с разнообразни лектори, които да дообогатят младите български вратарски очаквания в областта на медицината, вярното и потребно хранене, както и логиката на психиката.

В конференцията участваха още Ивайло Атанасов – съосновател на Кондор Спорт Академи, Стелиян Попчев – изпълнителен шеф на ПФК „ Берое “ и Мирослав Радев – треньор на вратарите в ДЮШ „ Берое “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР