От 18 юни Столичният куклен театър организира за първи път

...
От 18 юни Столичният куклен театър организира за първи път
Коментари Харесай

Куклени вълшебства създават в Столичния куклен театър през лятото

От 18 юни Столичният куклен спектакъл провежда за първи път лятна куклено-театрална школа " Куклени магии ".  В нея малчуганите ще могат да се срещнат с  вълшебния свят на кукления спектакъл, да напишат първата си приказка, да изработят своя куклен воин и да вземат участие в същински куклен театър.
Актрисата Галина Савова , която е създател на школата, сподели пред Радио София, че въображението е нещо доста значимо за децата и по тази причина и задачата, която е поела, е да помогне за развиването на тяхната фикция, показвайки им от вътрешната страна процеса на основаването на куклите и театралната игра.
Първата седмица от лятната школа е отдадена на " спектакъл на сенките ", като в центъра на вниманието ще бъде творчеството на Валери Петров и " Бяла приказка ", като децата ще могат сами да " изработят " своя спектакъл, в това число декорите и куклите. През втората седмица ще бъдат предизвикани дребните участници сами да напишат приказка, да сформират драматургията, с помощ от страна на актьорите, и да бъде направен обичаният воин от нея. По-нататък участниците в школата ще се срещнат с огромните кукли, в които може да влиза артист и сами да влязат в такава кукла. Последната седмица е отдадена на марионетките, като децата ще могат да прегледат същински марионетки и сами да изработят такава.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР