От 18 до 22 юни 2018 г. се провежда тактическото

...
От 18 до 22 юни 2018 г. се провежда тактическото
Коментари Харесай

Започва тактическо учание в Черно море

От 18 до 22 юни 2018 година се организира тактическото обучение на Флотилия бойни и спомагателни кораби " Черно море 2018 ", което е финален стадий от подготовката за идното през месец юли национално военноморско обучение с интернационално присъединяване " Бриз 2018 ".

Учението дава опция на участниците да показват и усъвършенстват своите умения при използване на оперативните процедури на НАТО, потребление на системите за ръководство на силите и средствата на флотилията и други военноморски практики, отнасящи се до планирането, провеждането и разбора на тактически учения.

В учението вземат участие общо 25 бойни и спомагателни кораби и катери от състава на флотилията и 2 вертолета АS 565 МB “Panter " от морската авиобаза " Чайка ".

По време на учението ще бъдат отработени следните сериали на море: отразяване на офанзивите на въздушен, надводен и подводен противник; противопоставяне на офанзивите на бързо движещи се дребни надводни цели; разузнаване за сложени мини и заличаване на сектор от минно заграждение; надзор на корабоплаването; приемане и предаване на товари на море; оказване на помощ на аварирал кораб; отбрана на група надводни кораби от нуклеарно, химическо и бактериологично оръжие; водолазно проучване на регион за заставане на корабите на котва.

На 22 юни 2018 година в региона на пристанище Бургас във взаимоотношение с държавни и неправителствени организации  ще бъдат отработени епизоди по гасене на пожар на транспортен съд в пристанище с оказване на първа здравна помощ и евакуация на потърпевши и проява на взаимоотношение с Министерство на вътрешните работи за осъществяване на бордова ревизия на транспортен съд, обвинен в противозаконен трафик на оръжие.

Командир на оперативното съединяване на море е командирът на Флотилия бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Мален Чубенков, а шеф на учението е капитан I сан Ваньо Мусински – заместник-командир на флотилията
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР