От 18 часа в Аулата на Софийския университет Свети Климент

...
От 18 часа в Аулата на Софийския университет Свети Климент
Коментари Харесай

БСП: Проектът за бюджет на София е небалансиран и без политики

От 18 часа в Аулата на Софийския университет " Свети Климент Охридски " ще се организира публичното разискване на плана за бюджет на София за тази година в размер на 2,556 милиарда лв.. 

 

Предвидени са средства по плановете за деца с увреждания и за инвитро програмата на Столичната община. Няма обаче заложени средства за повишение с 15 % на заплатите на чиновниците в градския превоз, показват от ГЕРБ-СДС. От " Българска социалистическа партия за България “ дефинираха плана за бюджет като небалансиран и без политики.

 

" Бюджетът е еднакъв, като предходната година най-малко във връзка с превоза, на оперативната му активност, само че с този бюджет не могат да се покрият към този момент увеличените заплати от предходната година, т.е. ние имаме двоен проблем - заплатите такива, каквито са сега, не могат да бъдат покрити, увеличените заплати даже с 15 %, не могат да бъдат покрити. На това незабавно би трябвало да бъде даден отговор. Няма заложени средства за закупуване на преносим състав, което е изключително обезпокоително. В автотранспорта имаме тежък дефицит на рейсове и не виждаме отговор на този проблем в Бюджета. По отношение на опазването на здравето, там не виждаме нарастване на средствата за трудови хонорари, а и все още медицинските експерти получават заплати, по-ниски от контрактуваното в браншовия Колективен трудов контракт ", разяснява Ваня Григорова.

 


Източник БНР

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР